Olay Gazetesi Bursa

İstanbul Uludağ arası 3 saat

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbulluların 3 saatte kayak yapmak için Uludağ’a çıkabileceklerini söyledi.

TGRT Haber’de konuşan Başkan Altepe, oteller bölgesine kadar olan hattın yıl başında açılacağını, teleferiği şehir merkezine de indireceklerini bildirdi. 

Altepe, “Şu anda teleferiğe yüzde 80 yabancı turistler biniyor. Bursa’nın sembollerinden eski teleferik 50 yıl hizmet etti. Demode olmuştu, yenilenmesi gerekiyordu, komple söküp sistemiyle değişik sistem kuruldu. Kapasite 12 kat arttı. Artık mevcut hat yenilendi. Gerçekten güzel bir tesis aynı zamanda güzel yolculuk, panoramik yolculuk. Artık oturduğunuz yerde etrafı seyrederek gidiyorsunuz. Normal etap yenilenmişti, artık bu otellere, kayak pistine kadar gidiyor. Normal hat 4,5 kilometre, ilave hat da bitmek üzere, 4,5 kilometre. Yılbaşına yetiştiriliyor. 

“Bursa’yı seyrederek otellere kadar gitmiş olacaksınız”

Başkan Altepe şöyle devam etti:

Dünyanın en uzun teleferik hatlarından birisi oluyor. Artık Bursa merkezden bindiğinizde kayak pistinin dibine kadar gidebileceksiniz. Şimdi 8 kişilik grupla bir kabinle yolculuk yapılıyor. Bursa’yı seyrederek, vadileri yaylaları seyrederek otellere kadar gitmiş olacaksınız. Bursa ile oteller bir teleferik hattıyla bütünleşmiş oluyor. Artık Uludağ’a gitmek, kayak yapmak için otelde kalmak gerekmiyor. Bursa içinde şehrin doğu başına batısına kuzeyine tüm bölgeye ulaşan metro hattı var. 40 kilometre metro hattı var. 9 kilometre tramvay var” dedi.

“Metro ile teleferiği birleştiriyoruz”

“Metro ile teleferiği birleştiriyoruz” diyen Altepe, “Metro ile şehrin herhangi bir noktasından Gökdere’ye inip doğru teleferikle Uludağ’a kayak pistine gidilebilecek. Aynı zamanda hem Bursalılar için, hem İstanbul’dan gelenler için önemli. Dağın eteğindeki teleferik istasyonuna gitmeden şehri merkezinden binecekler. Gemi ile BUDO ile Mudanya’ya yanaşıyorsunuz. Raylı sistem istasyonuna gelip metroyla Gökdere’den teleferikle Uludağ’a gidiyorsunuz. Direkt teleferik, metro ve gemi ile hava ve deniz ulaşımı ile İstanbul’dan oteller bölgesi 3 saatte alınacak. Günde 5-6 saat zaman geçirilip tekrar İstanbul’da olunacak. Ulaşım entegre hale geliyor. Stressiz yolculuk olacak” diye konuştu.

“Tarihin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz”

“Bursa’yı ilgilendiren, sembol olan her şey için çalışıyoruz” diyen Altepe, “Kent kültürümüz konusunda, tarihin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz. Son dönemlerde özel idareler kalktı. Tüm kırsal kesimin gelişmesi yerel yönetimlerle oluyor. Bu üretimlerin canlanması konusunda çalışıyoruz. Sadece normal belediyecilik yapmıyoruz, sebze, meyve hayvancılık konusunda üretimi destekliyor, her türlü katkı sağlıyoruz. İpek böceği bunun bir paçası. Bursa ipek yolu üzerinde bulunan önemli bir merkez. Asırlar boyunca Bursa ipeğine gümrük alınmadı Avrupa tarafından, sırf ipek kendilerine gelsin diye. 

Bursa’daki sanayiin gelişmesi, otomotivin gelişmesiyle ipekçilik göz ardı edilmişti. Nerede ipek böceği üretimi varsa, bunların hepsini destekleyici faaliyet başlattık. İpek müzesi kurduk, kozasından iplik olması ve dokunması, konfeksiyon ve mamul hale gelmesi anlatılıyor. Bursa’nın tekrar ipekle anılması, bu üretimde de önemli noktaya gelmesi için destek sağlıyoruz. Mesela kılıç kalkanı canlandırıyoruz. Bursa’da belediye tarihinde yapılan en büyük icraat ise stat. 185 bin metrekare inşaat alanı var. 45 bin kişilik. Dünyada iddialı olmak istiyoruz. Stat deyince, bilim merkezi ve kayak deyince Bursa akla gelsin. Termal deyince Bursa akla gelsin. Tarih başkenti deyince Osmanlı akla gelsin. Bu stadı önemsiyoruz. Bu yapı gerçekten heyecan verici. Hangi koltukta oturursanız oturun maç sanki önünüzde oynanıyor. Dünyanın marka statlarında böyle bir şey yok” dedi.