İnsan eti kırmızı et olarak sınıflandırılıyor ve ortalama bir insan vücudunda aşağı yukarı 80 bin kalori değerinde et ve yağ bulunuyor.
Yamyamlık geçmişi olan insanların ifadelerine göre insan etinin tadı domuz etiyle sığır eti arasında bir yerde.
İnsan yeti yemek son derece ölümcül. Yeteri kadar pişirilmeden yenen bir insan eti size kan kaynakları hastalıkları (hepatit, ebola vs.) bulaştırabilir.
Bu zayıf bir ihtimal gibi görünse de, zaten insan etinin en tehlikeli tarafı prionlarda yatıyor. Prion, yapısı değişmiş bir tür proteine verilen isim. Kendisi yeterince tehlikeli olduğu gibi, diğer proteinleri de etkileyerek onların da bozulmalarını sağlıyor.
Bu tarz proteinler enfeksiyona neden olabildiği gibi beyin yiyen amip oluşumuna da yol açabiliyor.
Yani insan eti yerseniz, ölebilirsiniz.