Olay Gazetesi Bursa

İNESMEK Ahşap Oyma Sergisi Bursa’da izlenime sunuldu

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) tarafından Bursa’da Tayyare Kültür Merkezinde Ahşaptan Sanata Ahşap Yakma, Oyma Ve Kakma Sergisi düzenlendi. Devlet Sanatçısı Ahmet Münir Ayva ve İNESMEK el sanatları öğretmeni Hülya Şimşek’in eserleri, görenleri hayran bıraktı.

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), İnegöllü sanatçı Ahmet Münir Ayva ve İNESMEK el sanatları öğretmeni Hülya Şimşek’in eserlerinin yer aldığı “Ahşaptan Sanata Ahşap Yakma, Oyma ve Kakma Sergisi” ile Tayyare Kültür Merkezinde görücüye çıktı. TKM’de İNESMEK ile birlikte BUSMEK kursiyerlerinin “Renk ve Ahenk Karma Resim Sergisi” de izlenime sunuldu.

Her iki sergi için ortak açılış yapıldı. 14.00’da Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile kalabalık davetliler katıldı.

3’ÜNCÜ SERGİSİNİ BURSA’DA AÇTI

Sergi açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan sanatçı Ahmet Münir Ayva, “Bu sergi, Bursa’da açtığım ilk sergim olacak. İnegöl’de daha önce 2 sergi açmıştım. Genelde ise 3’üncü sergimi açıyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Haftaya güzel bir etkinlikle başlamış bulunuyoruz. İnegöl gerçekten kabuğuna sığmayan bir şehir. Sizler bunu Bursa’da ne kadar fark ediyorsunuz bilmiyoruz ama Sayın Belediye Başkanımız da kökleri İnegöl’de olan ve meslek kurslarının İnegöl’de başlamasında emeği olan, mimarı olan kişidir. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de onun bıraktığı yerden çok daha güzel bir noktaya getirebilmek için kıymetli çalışma arkadaşlarımızla el ele omuz omuza güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz. İnegöl’ün mayasında güzel insanlar var. Sanatçılarımız var… Değerli Ahmet Münir Ayva Hocamız, beraberinde yine Hülya Hanım. Çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada ortaya koydukları güzellikleri hep birlikte müşahede etmiş olacağız. Emeklerinden dolayı ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Daha önce İnegöl’de de sergiler açarak sanatseverlerimizle bu güzellikleri buluşturmuştuk” diye konuştu.

50 ESER İZLENİME SUNULDU

İNESMEK ve BUSMEK’in ortak sergisinin açılışının yapıldığını hatırlatan Taban, “Bugün İNESMEK’te burada, BUSMEK’te burada. Birlikte güzel bir sergiye imza atılıyor. İki serginin açılışı birden yapılacak. BUSMEK tarafından düzenlenen “Renk ve Ahenk Karma Resim Sergisi” İNESMEK tarafından ise “Ahşaptan Sanata Ahşap Yakma, Oyma Ve Kakma Sergisi” düzenleniyor. Sergimizde Ahmet Münir Ayva beyefendiye ait 25 eser tablo ve sehpa, İNESMEK el sanatları öğretmeni Hülya Şimşek hanımefendiye ait 25 eser, tablo ve sehpa yer alıyor” dedi.

Başkan Taban, emeği geçenlere teşekkür ederek sürdürdüğü konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah bu güzellikleri arttırarak devam ettireceğiz. Kültürel mirasa sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla tabi ki teknoloji, modernizm olacak, çağın şartlarına göre yenilenme olacak ama özellikle kaybolmaya yüz tutan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına sanatçılarımıza sahip çıkmak, onlara gerekli imkanları sağlamanın da bizlerin görevi olduğunu düşünüyorum. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

HALK ÜNİVERSİTESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir taşla iki kuş vurulduğunu belirterek; “İki güzel bahaneyi bir araya getirerek bugün beraber olalım istedik. Öncelikle sanatını icra eden, hem mesleğin hem geleneksel sanatın devam etmesini sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa çok kadim bir şehir. Osmanlı’ya Başkentlik yapmış, Osmanlı’nın ilk 6 padişahını bağrında barındıran bir şehir Bursa. Bu manada da Bursa’da sanat ve sanatçıyla ilgili o kadar ciddi bir altyapı var ki, BUSMEK önemli bir işlevi yerine getiriyor. Açıldığı günden beri BUSMEK, tabir yerindeyse bir halk üniversitesi gibi ulusal anlamda projeler yaptığı gibi uluslararası anlamda da Azerbaycan’dan, Kosova’dan, Makedonya’dan, Litvanya’ya varana kadar birçok yere hoca gönderip belirli mesleklerin yaşaması için emek ve katkılar veriyoruz” dedi.

24 KURSİYERİN 40 TABLOSU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

BUSMEK’in kuruluşundan bahseden Başkan Taban, “BUSMEK rahmetli Hikmet Şahin Başkanımız döneminde kuruldu. Ben kendisine ve benden önceki Başkanımız Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Biz de şimdi genişletilmesi ve daha fazla yerlere yayılması için çalışıyoruz. 2007 yılında kurulan BUSMEK’te yaklaşık 25 bin kursiyer eğitim almış. Şuanda da 1068 kursiyerimiz var. 2019-2020 eğitim döneminde Merinos Kurs Merkezi resim branşında 3 grupta 75 öğrencimiz eğitim alıyor. Bugün burada 24 kursiyerin yağlı boya ve karakalem tekniği ile yapılmış 40 eserini göreceğiz” şeklinde konuştu.

BUSMEK SADECE İNEGÖL’DE YOK

Konuşmasında İNESMEK sergisine de değinen Aktaş, “Bugün aynı zamanda merkezden sonra en büyük ilçemiz olan, benim de doğup büyüdüğüm, 13 buçuk yıl Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğim İnegöl’ün İNESMEK’inin sergisini de burada açıyoruz. BUSMEK olarak biz her ilçede varız ancak İnegöl’de yokuz. İnegöl Belediye Başkanlığım döneminde İnegöl’de de İNESMEK’i kurmuştuk. Ben bu vesileyle o dönem beraber çalıştığımız kişileri de görme fırsatı buldum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası kurdele kesimiyle her iki serginin de açılışı gerçekleştirildi. Ardından önce BUSMEK daha sonra da İNESMEK sergileri gezilerek eserler incelendi.