SADULLAH ORGAN
Şahin, ihaleleri geçen yıl gerçekleştirilen her iki göletin tamamlanmasıyla yüzlerce hektar arazide sulu tarım imkânı sağlanacağını söyledi.
Her iki göletin sözleşmelerinin 2015 yılın son günlerinde DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkilileri arasında imzalandığını belirten Şahin, 6 milyon 438 bin liraya mal olması beklenen Alangünü göletinin Karanlık Dere üzerine yapılacağını bildirdi. Şahin, gölet suyuyla civardaki 2 bin 200 dekar arazinin sulanacağını ve yıllık 3 milyon 130 bin liralık bir gelir artışının hedeflendiğini söyledi. Milletvekili Şahin 6 milyon 343 bin liraya mal olması beklenen Gedikpınar göletinin ise, Gedikpınar Köyü’nün yanı sıra Sultaniye, Kocakonak ve Yeni Karacakaya köylerine ait 622 hektar arazide sulu tarım imkanı sağlayacağını kaydetti.
TARIMSAL ÜRETİMİN VAZGEÇİLMEZİ SUDUR
Baraj ve gölet inşaatlarının kırsal kalkınmanın en önemli parçaları olduğunu ifade eden Şahin, kırsal bölgelerde sulama suyu eksikliğinin çok önemli bir sıkıntı olduğunu bildiklerini, bunun için de çiftçiyi sulama suyu ile buluşturmaya devam ettiklerini ifade etti. Şahin, “Tarımsal üretimin vazgeçilmezi sudur. Su olmazsa toprak can bulamaz, üretim yapılamaz. Baraj ve gölet inşaatları ile hayat bulacak topraklarımızdan bereket fışkıracak. Yeni yapılacak göletler tamamlandığında da İnegöllü çiftçilerimiz sulu tarım imkânıyla daha çok ürün alma ve daha çok kazanç elde etme imkânı sağlayacak” dedi.