Olay Gazetesi Bursa

İnegöl Belediyesi Millet Kıraathanesi’nde sona gelindi

İnegöl Belediyesi, Gençlik Merkezi’nin bulunduğu binanın zemin katında iki ayrı bölümden oluşan Millet Kıraathanesi oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yapım işlerinde son aşamaya gelinen Millet Kıraathanesini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Yaklaşık 180 öğrencimizin burada aynı anda çalışabileceği önemli bir mekan haline dönüşmüş olacak burası. Biran evvel çalışmayı tamamlayarak açmayı bizler de heyecanla bekliyoruz” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Millet Kıraathanesi, Gençlik Merkezi’nin bulunduğu tarihi binanın zemin katında hizmete girmek için artık gün sayıyor. Mekanda ciddi bir yapım işçiliği ile herkese hitap edecek bir Millet Kıraathanesi projesi ortaya çıkarılırken, çalışmalarda da artık sona gelindi. 180 öğrenci kapasiteli olacak merkezde devam eden çalışmaları Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi.

MODERN VE GÜNÜN ŞARTLARINA UYGUN BİR ALAN OLUŞTURULUYOR

Başkan Taban, inceleme sonrası Millet Kıraathanesi projesine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Taban, “Bugün çalışma arkadaşlarımızla beraber oluşturduğumuz Millet Kıraathanesini incelemek üzere buraya geldik. Burası bizim Gençlik Merkezi olarak kullandığımız bina. Ancak daha önce zemin katta kiracılar vardı, üst katı belediye olarak kullanıyorduk. Bu alanda da artık inşallah öğrencilerimizin, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin gelip istifade edebileceği, günün şartlarına uygun, modern, sıcak bir ortam oluşturulacak. Aynı zamanda tarihi bir ortam içerisinde farklı bir atmosferi olan güzel bir Millet Kıraathanesini hayata geçirmiş olacağız” dedi.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİR MEKAN

Çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını da ifade eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız burada çalışmaların büyük bir bölümünü tamamlamış durumdalar. Zemininden tavanına, pencerelerine ve diğer müştemilat noktasında kullanılacak olan tüm detaylarına kadar tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah kısa bir zaman içerisinde de burayı faaliyete geçirmiş olacağız. Burada daha önce yaptığımız Nöbetçi Kitaphane uygulamasındaki gibi öğrencilerimiz, yetişkinlerimiz gelip etüt yapabilecekler, derslerini çalışabilecekler, kitap okuyabilecekler. Burada özellikle engelli bireylerimize yönelik de özel olarak çalışarak rahatlıkla girip çıkabilecekleri düzayak bir mekan oluşturmak istedik.”

180 KİŞİ AYNI ANDA KULLANABİLECEK

“Burada teknolojik anlamda bir yeniliği de hayata geçireceğiz. Sanal gerçeklik dediğimiz uygulamayı yine bu alanda arkadaşlarımız hayata geçirecekler. Burada da farklı deneyimleri gerçekleştirmiş olacaklar. Yaklaşık 180 öğrencimizin burada aynı anda çalışabileceği önemli bir mekan haline dönüşmüş olacak burası. Biran evvel çalışmayı tamamlayarak açmayı bizler de heyecanla bekliyoruz.”