Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi” eğitim programında konuşan Şahin, Türk demir-çelik sektörünün, ülkenin cevherde, kömürde, hurdada büyük oranda ithalata bağımlı olması nedeniyle dış etkenlere açık bir konumda olduğunu ifade etti. Şahin, tüm olumsuz koşullara rağmen tek gayelerinin, ülkeye daha fazla katma değer sağlamak olduğunu dile getirdi.
Sektörün ihracat ile ilgili karşılaştığı sorunların çözümü adına bu tarz eğitimlerin sıkça yapılması ve sektör temsilcilerinin problemlerle boğuşmak yerine daha fazla pazar arayışında olmalarının zeminini hazırlayarak dünya pazarında hak ettikleri yerlerde olmalarının gayreti içinde olduklarını ifade eden Şahin, “Türk demir çelik sektörü, 15 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye’nin ihracatının yüzde 10’unu tek başına yapıyor. Sektör, ülkenin kalkınmasında olmazsa olmaz sektörlerin başında geliyor” ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret uzmanları Onur Tekyıldız ve Engin Süren de birlik üyelerine, “Dahilde İşleme Rejimi”nin dünyadaki rakiplerle rekabette avantaj sağlayan yönleri hakkında sunum yaptı.