Olay Gazetesi Bursa

Hocalar Bursa’ya geldi

YKS'ye hazırlanan öğrenciler ile alanında uzman hocaların bir araya geldiği ‘Büyükşehirle Üniversiteye' seminerinde konuşan Alinur Aktaş, kent yöneticileri olarak tek gayelerinin gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu ifade etti.

HATİCE DAL

Büyükşehir Belediyesi ile Hocalara Geldik Bursa Başarı Merkezi işbirliğinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ‘Büyükşehirle Üniversiteye’ programı Merinos AKKM’de dün gerçekleştirildi. Türkçe alanında Onur Soğuk, Matematik alanında Vural Aksankur, Rehberlik alanında ise Muhammet Tosun’un ağırlandığı seminere yaklaşık 2 bin 100 öğrenci katılırken, katılımcıların büyük bölümü programları ayakta izledi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de başarılı olmanın sırlarının anlatıldığı organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Kendisinin de aynı sıralardan geçtiğini ve üniversite adaylarının neler hissettiğini çok iyi bildiğini söyleyen Aktaş, bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Üniversite sınavının dünyanın sonu olmadığı kaydeden Başkan Aktaş, “İstediği bölümü kazanamadığı için veya yanlış tercih yaptığı için üniversite okuyup çok mutsuz olanlar da var. Bunun yanında üniversite okumasa da çok başarılı, kendini geliştirmiş insanlar da var. Şu bir gerçek hepimiz kesinlikle üniversite okumalıyız. Sizler de bunun için buradasınız. İlkokul, ortaokul ve lise ile 12 yıllık bir emek ve gayret, takdir ederseniz ki birkaç saatlik sınavlarda ortaya çıkıyor. İşte bu sürece giden yolun önemli tüyoları var. Bu etkinlikte hocalarımız bu tüyoları sizlerle paylaşacak” dedi.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Hiçbir başarının tesadüf olmadığının da altını çizen Aktaş şöyle konuştu: “200 civarında üniversite, binlerce bölüm, herkesin kabiliyeti olduğu konulara göre fakülteler var. Okulun, bölümün ne olduğu çok önemli değil. Önemli olan isteyerek ve severek yapmak. Büyük düşünün, kendinizi iyi yetiştirin. Kendinizi iyi yetiştirmek de fedakarlıkla oluyor. Hiçbir başarı tesadüf değil. Sizler yeter ki hayata kendinizi iyi hazırlayın. Bizler kent yöneticileri olarak elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Sizlerin başarılarıyla gururlanmak bana şeref ve onur verecektir.”

OKUMA, ANLAMA VE YORUMLAMA…

Hocalara Geldik Başarı Merkezleri’nin ilk şubesini Bursa’ya açtıklarını dile getiren Kurucu Kemal Karakaya da, ‘Merkezinde başarı olsun’ sloganı ile yola çıktıklarını ifade etti. Ana hedeflerinin Bursalı gençlere katkı sağlamak olduğunu hatırlatan Karakaya, “Büyükşehir Belediyesi ile 5 ayaklı bir projeye imza attık. İlkini öğrencilerle hocalarımızı buluşturarak yaptık. Ardından Bursa genelinde 10 bin kişilik katılımla gerçek sınav provası yapacağız, sonrasında ise TYT tekrarı yapılacak. En son ise öğrencilere tercihlerde yardımcı olmak amacıyla Tercih TIR’ları oluşturulacak. Önceliğimiz Bursa gençliğini Uludağ Üniversitesi’ne kazandırmak, olmadıysa eğer diğer üniversitelere yönlendirerek gençlerin başarılarını sağlamak” şeklinde konuştu. YKS sınav stratejileri hakkında bilgi veren Onur Soğuk, “ÖSYM sınavlarda okuma, anlama ve yorumlama istiyor. Öğrencilerin okuduklarını anlamaları anladıklarını da yorumlamaları gerekiyor. Öğrencilerimizin kelime dağarcıklarını geliştirmeleri bunun içinde okumaları lazım. Kendini geliştiren öğrenciler sınavın tamamında başarılı olacaktır” açıklamalarında bulundu. Gençler yaşadıkları coğrafyanın kültürünü ve tarihini bilmek zorunda olduklarını hatırlatan Vural Aksankur ise, şunları söyledi: “Önceden matematik denince akla dört işlem gelirdi ancak şimdi gençlerin yeni nesil soru tarzlarına göre çalışma sistemlerini güncellemeleri gerekiyor.” Konuşmaların ardından Aktaş, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere hediye takdiminde bulundu.