Ankara’dan Ayrancı Anadolu lisesi Kimya Öğretmeni Özlem Çelikel Pakiş ile Kocaeli’den Med Marine Tuncer Şen Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Zeynep Saka ve öğrencilerinin içinde bulunduğu proje 10 Haziran’a kadar devam edecek.
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Keskin’in de destek verdiği projeyle ilgili bilgi veren okulun kimya öğretmeni Nuray Taşer, katkıların bugünün karmaşık gıda zincirinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, “Ev dışında çalışanların artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, besin hazırlama için az zaman kalması veya az vakit harcama isteği yarı-hazır veya ticari olarak tamamen hazırlanmış olan besin üretimini teşvik etmiş, bu da gıda katkı maddeleri kullanımını kaçınılmaz kıldı. Bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, gıdalardaki vücut sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden katkı maddelerini araştırıp incelemek. Yaptığımız çalışmaları olabildiğince etrafa yayıp insanları bilgilendirmek ve insan sağlığına olumsuz etkileri konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Projemiz kapsamında; öğrencilerimizle önemli gün ve haftalarda çalışmalar gerçekleştirdik. Doğal meyve suyu yaptık, öğrencilerimizin ortak çalışmalarıyla e-book oluşturduk. Okul panomuzu yaptık. Dijital pano, sanal sergi, web blok sayfası ve e-katalog gibi çalışmalar hayata geçirdik” dedi.