Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2012 yılında bir suç örgütünü takibe aldı. Çeteye karşı Bursa’dan gelen Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanacağını anlayan suç örgütü üyelerinden E.K., ruhsatsız tabancasıyla göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan E.K. yaşamını yitirdi. Operasyonu sürdüren polis, çetenin elebaşı olduğu öne sürülen ‘Hanım ağa’ lakaplı Saadet Şen’in de aralarında bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı.
KOLTUK DEĞNEKLİ ‘HANIM AĞA’
‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’, ‘örgüte üye olmak’, ‘adam öldürmek’, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’, ‘hürriyetten yoksun bırakmak’ suçlarından adliyeye çıkartılan şüphelilerden, aralarında yürümekte güçlük çektiği için koltuk değnekleri kullanan S.Ş.’nin de bulunduğu 15’i tutuklanırken, 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
12 SANIK MAHKUM OLDU
Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasından sonra, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan dava 15 Temmuz 2014’te sonuçlandı. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Saadet Şen’e 16 yıl 15 gün, oğlu E.G.’ye ‘ömür boyu’ ve 79 yıl 6 ay, S.G.’ye ‘ömür boyu’, Y.B.’e 33 yıl 6 ay 15 gün, İ.U.’ya 19 yıl 4 ay 15 gün, S.S.’ye 13 yıl 6 ay 15 gün, G.E.O.’ya 5 yıl 7 ay 15 gün, B.A.’ya 4 yıl 2 ay, M.E.’ye 4 yıl 2 ay, E.A.’ya 4 yıl 2 ay, Ö.P.’ye 2 yıl 1 ay, C.A.’ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aynı davadan yargılanan 14 kişi ise beraat etti.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay’a gönderilen karar bozuldu. Yargıtay, İnegöl’e bağlı Yeniceköy beldesinde 23 Şubat 2011 tarihinde işlenen İlyas Ceylan cinayeti dosyasının da çete davası ile birleştirilmesini istedi. Bu gerekçeyle bozulan dava İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başladı. Duruşma savcısı birleştirilen dava ile ilgili mütalaa verdi. Savcı, 30 sayfalık mütalaasında Saadet Şen’in kasten adam öldürmeye azmettirmekten 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti karar duruşmasını 22 Mayıs’a erteledi.