15 kasap ve et satışı yapan 2 markette gerçekleştirilen denetimlerde, ürünlerin bandrolleri, imalathaneleri, görünüşleri, satış yerlerinin uygunluğu ve genel hijyen kuralları gibi unsurlar Veteriner Hekim Halil Eroğlu ve Gıda Mühendisi Halil Ağırman tarafından incelendi. Ruhsat Denetim Müdürü İrfan Ergin “Halkımızın gönül rahatlığıyla et tüketmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız denetimlerde etlerin üretiminin uygun ortamlarda yapıldığı, veteriner kontrolünden geçtiğine dair damgalarının bulunduğu, genel hijyen kuralları bakımından değerlendirildiğinde eksikliğin bulunmadığı görüldü” diye konuştu.
İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, “Yapılan denetimlerde ilçe halkımızın sağlığını tehdit edecek eksikliklerin tespit edilmemiş olması bizleri memnun etti” diye konuştu.