Türkiye’nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması (SARAT) Projesi kapsamında Bursa Aktopraklık Arkeoloji Okulundaki sunumda, SARAT Projesi Koordinatörü Arkeolog Dr. Gül Pulhan medyanın gücüne dikkat çekerek, ‘3 yıllık SARAT Projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde habercilik atölyeleri gerçekleştiriyoruz.
Bunun yanında online ders, anket çalışması gibi projelerimiz var. Amacımız arkeolojik varlıkların korunması ve kıymet verilmesi için bilgi, kapasite ve farkındalık arttırmak, arkeolojik varlıkların bilimsel değerinin vurgulanması ve arkeolojik kalıntıların bütünlüğünün korunmasıdır’ dedi.
ARKEOLOJİK TALAN VURGUSU
SARAT medya uzmanı Nur Banu Kocaaslan da, ‘Eserlerin parasal değerleri ön plana çıkarılmayıp, eserlerin bilgileri üzerinden haber yapılmalıdır. Piyasa değerinin öne çıktığı haberler arkeolojik talana davet şeklinde olup, yasa dışı bir eylem olan defineciliğe özendirmektedir’ diye konuştu.
Diğer konuşmacıların da yaptıkları sunumun ardından Aktopraklık Arkeoloji Okulunun katılımcılara tanıtılmasıyla faaliyet son buldu.