Olay Gazetesi Bursa

Gayrimenkul fuarına Arap damgası

Bursa İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açıldı. Ortadoğulu alıcıların konut projelerine ilgisi dikkat çekerken, ilk günden Araplara 50 daire satan firmalar oldu. TÜYAP Bursa Genel Müdürü Ersözlü, ''Ertelenen talepler fuarda karşılanacak” dedi.

ASLIHAN AYDIN

Tüyap Bursa Fuarcılık ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen 2’inci Rising City Gayrimenkul Fuarı ile 15’inci İnşaat Fuarı dün kapılarını araladı.

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 262 firmanın katılımıyla 6 salonda hazırlanan ve 23 Nisan’a kadar açık kalacak fuarlara, 33 ülkeden ve yurt içinden 60 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Açılışta konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, organizasyonun konutu imar edenlerle konutun içindeki ürünleri imal edenleri tek çatı altında toplayan Türkiye’nin tek fuarı olduğunu söyledi.  Gayrimenkul Fuarı’nda 100 firmanın nitelikli projelerini sergilediğini dile getiren Ersözlü, “1+0’dan 6+2’ye, müstakil konutlara, ofis ve dükkanlara kadar çok farklı projeler bulunuyor. İnşaat Fuarı’nda tavandan tabana her türlü ürün sergileniyor ve 150 firmanın katılımıyla gerçekleşiyor. Bu fuara yurt dışından önemli ziyaretçiler bekliyoruz. Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Cezayir, Fas Tunus, Umman ve Ürdün gibi ülkelerden gelenler, katılımcı firmalar ile buluşacak” dedi. Geçen yıl projelerin kapış kapış gittiğini dile getiren Ersözlü, “Referandum da bitti, ertelenen talepler fuarda karşılanacaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE İKİNCİ BÜYÜK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, inşaat sektörünün 200 farklı alanı harekete geçirdiğine işaret etti. “İnşaat alanında dünyadaki 100 büyük şirket arasında 30’un üzerinde Türk şirketi bulunuyor. Türkiye, Çin’den sonra dünyanın bu alandaki en büyük 2’inci ülkesi. Bütün bu potansiyel alabileceğimiz mesafeyi gösteriyor” diyen Burkay, fuar organizasyonları ile birlikte 33 ülkeden 300’ü aşkın yatırımcıyı, sektör temsilcileri ile buluşturacaklarını vurguladı. Burkay, “Yapılacak ikili iş görüşmeleriyle Bursa’nın yeni yatırımlarla büyüyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır ise, inşaat sektörünün dünya ekonomisindeki büyüklüğünün 10 yılda 12 trilyon doların üzerine çıkmasının beklendiğine işaret etti.

GİRİŞ ÜCRETİ 10 LİRA

Çifte fuarın açılışına katılan Vali İzzettin Küçük, kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Depremin bu ülkenin gerçeği olduğunu vurgulayan Küçük, “İşin estetik ve yaşanılabilir kısmı da var. Yaptığımız işe değerlerimizi ve estetiği de katmalıyız. Evrensel değerleri göz önünde bulundurarak, konutlarımızı inşa etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Açılışın ardından Umman Ticaret Odası Heyeti, protokol üyeleri ile birlikte fuarları gezerek, incelemelerde bulundu. 23 Nisan akşamına kadar açık kalacak fuarların giriş ücreti 10 lira. 

YABANCI ALICIYA 50 DAİRE 

Bakyapı Satış Müdürü Sibel Ayhan, fuarın ilk gününde Suudi Arabistanlı bir müşteriye 50 dairelik satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Müşterinin Demirtaş’taki Prestij Hayat projelerinden alım yaptığını kaydeden Ayhan, ”Sosyal donatı alanları, malzemeler, lokasyon olarak alışveriş merkezine ve çevre yoluna yakın olması ilgilerini çekti” dedi. Atış Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atış da, fuarın hareketli başladığını dile getirerek, ”İlk günden 10 daire ayırtıldı ve bunlar sıcak satışa dönmeye başladı. Fuardaki yabancı ilgisinden memnunuz” diye konuştu.

TÜM PROJELER TEK ALANDA

Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, fuarın konut veya arsa yatırımı yapmak isteyenlere, farklı projeleri aynı alanda görme fırsatı sunduğunu vurgulayarak, ”Vatandaşların Bursa’yı dolaşmaktansa, ön görüşmeler yapabileceği ciddi bir toplanma alanı oluşturuyor. Yurtiçi ve yurtdışı alıcılar ile görüşmeler yapıyoruz. Ortadoğu’dan gelen alıcıların adreslerini aldık, kataloglarımızı verdik. İletişimimiz devam edecek” dedi.