Hem tarihi hem görselliğiyle sizi doyuracak küçük turistik köy Misi…
110
Bursa merkezden sadece 12 km mesafede yer alan Misi Köyü, bağlı bulunduğu ilçeye de adını veren Nilüfer Çayı kenarında yer alıyor.
210
Rengarenk evleriyle dikkat çeken Misi sokakları 1989 senesinde sit alanı olarak ilan edilip, koruma altına alındı. Eski Rum ve Osmanlı mimarisine has renkli evleriyle dikkat çekiyor.
310
Köyün ana ekonomisini oluşturan tarım ve bağcılık. Köy meydanına geldiğinizde taptaze çilekler, şeftaliler, böğürtlenler ve daha pek çoğo sizi bekliyor.
410
Misi İpek Evi: Restore edilen evlerden biri köyün kadınlarına tahsis edilerek İpek Evi adı verilmiştir. Misi Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne üye olan 45 kadın, burada satışa sunulan ipekleri üretiyor, hediyelik ürün haline getiriyor.
510
Misi Koza Evi: Misili kadınlara tahsis edilen ve günümüzde Misi Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak hizmet veren Koza Evi de köyün en dikkat çeken yapılarındandır. Bölgeye has yöresel yemekler Misili kadınlar tarafından yapılıp buradaki kafe ve restoranda beğeniye sunuluyor.
610
Misi Etnografya Evi: Etnografya Müzesi, Şinasi Çelikkol’un öncülüğünde açılan Bursa’daki Karagöz Müzesi’nden esinlenerek hayata geçirilmiş. Yöresel kıyafetler, el işlemeleri, kullanılan gündelik eşyalar, dokuma tezgahlarının sergilendiği yeri gezmelisiniz.
710
Mysia Fotoğraf Müzesi: Müze içinde eski Bursa ve Misi Köyü fotoğraflarını görmek mümkün. Eski tarz fotoğraf makinelerini de görebiliyorsunuz.
810
Misi Çocuk Kütüphanesi: Kütüphanenin içi her yaş grubundaki çocuğa hitap edecek kitaplarla dolu.
910
Köyün içinden geçen Nilüfer Çayı, özellikle yaz aylarında yöre halkının en önemli serinleme ve dinlenme noktalarından.
1010
Özellikle hafta sonları Nilüfer Çayı boyunca sıralanmış olan aile çay bahçelerinde yer bulmak neredeyse imkansız.