Yemeyen hasta olur! Normalleşme sonrası akın ettiler!
Kahvaltıda bile yediler…
117
Şanlıurfalılar, bölgenin vazgeçilmez tatlarından biri olan ciğer kebabını yemek için yasakların kalkmasıyla birlikte lokantalara akın etti.
217
Vatandaşlar, sabah kahvaltısını ve öğlen yemeğini ciğer kebabıyla yaptı. Şanlıurfa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında gel al ve paket servisi yaptıklarını ifade eden ciğerci ustası Mustafa Taşkıran, uzun zamandan sonra iş yerlerinde yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şanlıurfa’da yasakların kalkmasıyla birlikte işlerimiz de yoğun olmaya başladı.
317
Vatandaşlarla çok sevinçli çok güzel bir ortam yakaladık bugün vatandaşlar gelip ocak başında ciğer yemeyi bayağı özlemiş. Bizler de gerekli tedbirlerimizi alarak yüzde 50 kapasiteyle müşterilerimiz almaya başladık” dedi.
417
Koronavirüs salgını nedeniyle ciğer yemeye hasret oldukların ifade eden müşterilerden Mahsum Gülhan, “Şanlıurfa’da yasaklar kalktı, ilk işimiz ciğer yemeye geldik. Zaten bu ciğeri yemeyen hasta oluyor. Bu lezzeti çok özlemiştik paket yerine masada oturup yemek ayrı bir güzeldi” dedi.
517
Adana’dan Şanlıurfa’ya ciğer yemeye gelen müşterilerden Serdal Güven de yasakların kalkmasından mutlu olduğunu belirterek, “Yasak haberinin kalkmasıyla birlikte yola çıkıp Şanlıurfa’ya ciğer yemeye geldik. Onca yol bu lezzet için değdi. Tabi herkes kurallara dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
617
Siirt’te büryana koştular
Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının en az olduğu iller arasında yer alan mavi kategorideki Siirt’te de kontrollü normalleşme sürecinin başlaması sevinçle karşılandı.
717
Yaklaşık 4 aydır kapıları müşterilerine kapalı olan kafe, lokanta ve restoranlarda bu sabah ilk müşteriler alındı. Kentin en önemli damak tatlarından büryan kebabını tüketmek için çok sayıda kişi de lokantalara akın etti.
817
Uzun zaman sonra lokantada müşteri kabul etmekten memnun olduklarını anlatan büryan ustası Murat Kayaalp, yoğun ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
917
Kayaalp, “Allah’a şükür, bugün itibarıyla iş yerimizde müşteri ağırlamaya başladık. Daha önce sadece paket servisi yapıyorduk. Bugün müşterilerimiz buraya gelerek iş yerimizde büryan yemenin keyfini yaşadılar. Temennimiz, bu salgının bir an önce bitmesi ve ülkemizin tüm kesiminin normale dönmesidir” diye konuştu.
1017
Çay ocağı işletmecisi Bekir Şen de kontrollü normalleşmenin ilk günü heyecanlı olduklarını belirterek, “Bugün iş yerimizi açtık ve çay satmaya başladım. Bugünü çok özlemiştik” dedi.
1117
Gaziantep’te beyran coşkusu
Gaziantep’te koronavirüs tedbirleri kapsamında paket servisi yapan işletmeler saat kısıtlaması ve kapasite şartıyla hizmet vermeye başladı.
1217
Uzun süredir masalara müşteri alamayan işletmelerin, hizmet vermeye başlamasıyla vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren kentteki restoranlara giderek beyran içmeye başladı.
1317
Masaların sosyal mesafe kurallarına göre konumlandığı iş yerlerinde, müşteriler maske takmalarının ardından içeriye alındı. Müşteriler acılı ve acısız olarak hazırlanan beyranı içerek, bu lezzetle olan özlemini sonlandırdı.
1417
Vatandaşların beyranı çok özlediğini ve sabah saatlerinde geldiklerini ifade eden restoran işletmecisi Halil İbrahim Çadır, “Yaklaşık 4 aydır paket servisi şeklinde çalışıyorduk.
1517
Dün Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından, hazırlıklarımızı yapıp saban 7’de gelerek işletmemizi açtık. Çok mutluyuz. Sağlıklı günler için zor olsa da sabrettik.
1617
İş yerimizde sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ediyoruz. Bir işletmede hijyen zaten olmazsa olmaz. Gaziantep’te kış ayları beyransız geçmez ama geçirmek durumunda kaldık. Bahar ayında müşterilerimizi beyrana kavuştu. Onlarda bu lezzeti özlemişler” dedi.
1717
Beyran içmek için sabah saatlerinde restoranlara gelen müşteriler ise bu lezzeti çok özlediklerini ifade etti.
(DHA)