Yüksek antioksidan içerikleri, vitamin ve mineral değerleriyle cildinizi güzelleştirmek için harika bir ajan gibi çalışan bu besinleri tükettikçe daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. İşte cildiniz için en iyi besinler…
223
SİYAH ÜZÜM:
Siyah üzüm ve gençleştirici üzüm çekirdekleri cildinizi gençleştirmek için en güçlü etkiyi sunar. Bu üzümlerin C vitamini içeriği cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlarken, içinde bulunan E Vitamini ciltteki nemi korur ve içerden beslenmesini sağlar ancak siyah üzümün asıl etkisi yüksek antioksidan içeriği ile cildin yaşlanmasını engellemesi.
323
Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar hücre yıkımının önüne geçer.
423
Üzümler gibi, üzüm çekirdeği yağı da cildiniz için gözeneklerinizi tıkamayan yüksek etkili bakım sağlar.
523
Siyah üzümün cildin elastikiyetini arttırdığı ve kan dolaşımını iyileştirdiği ve böylece sağlıklı, parlak bir cilde yol açtığı bilinmektedir
623
KIRMIZI DOLMALIK BİBER:
Cilt yaşlanmasına karşı önleyici bir yaklaşımı tercih ederken , beslenmenize dolmalık biber dahil etmek doğru seçimdir.
723
Bir parça dolmalık biber, C vitamini için günlük ihtiyacınızın yüzde 170’ini içerir. İçlerindeki bu yüksek C vitamini yüzdesi, kolajen üretimine yardımcı olur. Ayrıca, dolmalık biber yemek, pigmentasyon, donuk cilt ve 30’lu yaşlarınızda ortaya çıkmaya başlayan koyu lekeler gibi fotoyaşlanma belirtilerini de tersine çevirir.
823
Bu biberler, değeri bilinmeyen, ancak besin değeri yüksek bir sebzedir (botanik olarak onlar bir meyvedir). Düşük kalorili biberler A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif için mükemmel kaynaklardır.
Son derece yüksek bir antioksidan konsantrasyonuna sahipler.
Kırmızı dolmalık biber, vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü pro-vitamin A (beta karoten) bakımından yüksektir. Günlük A vitamini alımının yüzde 93’ünü sağlarlar.
923
Sarı dolmalık biberde bulunan, iltihabı azaltan ve serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı önleyen yaygın bir karotenoid antioksidan olan violaksantin cilt üzerinde oldukça etkilidir.
Dolmalık biberlerdeki zengin kırmızı renkten sorumlu olan kapsantin, cildi UVA ve UVB hasarına karşı koruyan güçlü bir antioksidandır.
1023
BİTTER ÇİKOLATA:
Arada bir tatlıyla kendinizi şımartmak için bir bahaneye ihtiyacınız yok, ancak bir işaret bekliyorsanız, işte burada.
1123
Bitter çikolata cildiniz için faydalıdır çünkü kakao tozu bir grup antioksidan içerir.
1223
Flavonoidler ve antioksidanlar bakımından yüksek olan kakao, cildi erken yaşlanma ve hasardan korumaya ve onarmaya yardımcı olabilir ve kızarıklık ve lekeleri yatıştırarak cildinizin ten rengini iyileştirebilir.
1323
Kakao içerisindeki bileşenler cildinizi nemlendirir ve pürüzsüzleştirir, cildinizi güneş yanığına karşı daha az hassas hale getirir ve cildinizin kan akışını iyileştirir. Daha fazla antioksidan ve daha az şeker için %70 kakao içeren bir bar bitter çikolata seçerek sağlıklı bir seçim yapabilir, kakao çekirdeği tüketebilirsiniz.
1423
YABAN MERSİNİ:
Yaban mersini, kolajen sentezini destekleyebilen antosiyanin içerir.
Yaban mersini, vücudunuzun daha fazla kolajen, cildinize yapı ve dolgunluk veren bir protein oluşturmasına yardımcı olabilecek iki antioksidan (C vitamini ve antosiyanin) bakımından yüksektir.
1523
Araştırmalar, meyvelerden cilde antosiyanin uygulamanın, kolajen yıkımını azalttığını ve genel kolajen üretimini artırdığını gösteriyor.
1623
Yaban mersini, aynı zamanda üzüm çekirdeği gibi hücreye zarar veren serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan doğal bileşikler olan antioksidanlarla doludur.
1723
Ayrıca bu meyve yara iyileşmesi için önemli olan C ve K vitaminleri bakımından yüksektir.
1823
TATLI PATATES:
Tatlı patatesler antioksidanlar, özellikle cilt için harika olan beta karoten, klorojenik asit ve C ve E vitaminlerini bir arada bulunduran harika bir sebzedir. Ayrıca mor tatlı patatesler, antosiyaninler adı verilen antioksidanlarda yüksektir.
1923
Tatlı patatesler cildi sağlıklı, parlak ve esnek tutmak için çok önemli olan C vitamini ve E Vitamini açısından da zengindir . C vitamini, cildinizi sıkılaştıran kolajeni artırmaya yardımcı olur. Tatlı patateste bulunan antioksidanlar da doğal bir parlaklıktan sorumludur.
2023
HAVUÇ:
Yaban mersini, kolajen sentezini destekleyebilen antosiyanin içerir.
Yaban mersini, vücudunuzun daha fazla kolajen, cildinize yapı ve dolgunluk veren bir protein oluşturmasına yardımcı olabilecek iki antioksidan (C vitamini ve antosiyanin) bakımından yüksektir.
2123
Araştırmalar, meyvelerden cilde antosiyanin uygulamanın, kolajen yıkımını azalttığını ve genel kolajen üretimini artırdığını gösteriyor.
2223
Yaban mersini, aynı zamanda üzüm çekirdeği gibi hücreye zarar veren serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan doğal bileşikler olan antioksidanlarla doludur.
2323
Ayrıca bu meyve yara iyileşmesi için önemli olan C ve K vitaminleri bakımından yüksektir. (Posta)