Virüsten koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Havalar soğuyunca talep daha da arttı…
Özellikle soğuk havalarda vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
111
Gaziantep’in tescilli lezzetleri arasında yer alan ve kışın soğuk algınlığına karşı tavsiye edilen; hazırlanışı saatler süren beyran, havaların serinlemesiyle birlikte vatandaşların hasta olmamak için tükettiği en önemli yemekler arasında yer alıyor.
211
Gaziantepli işletmeci Ahmet Çadır, beyranı soğuk algınlığına iyi geldiğini ve vatandaşların da sonbahar mevsiminin gelmesi ile bu yemeği daha çok tercih ettiğini ifade etti.
311
Gaziantep’te havalar soğumaya başlayınca yöresel yemeklerden beyranın her 3 öğünde birisinde mutlaka tüketildiğini söyleyen Ahmet Çadır, “Bugünlerde havalar soğumaya başladı, sonbahar mevsimine giriyoruz.
411
Tüm virüslere karşı bağışıklık kazanacağımız en önemli yemek beyrandır.
511
Gaziantepliler mutlaka soğuk havalarda beyran tüketir. Hava değişikliği ile birlikte de talep artmış durumda. Bu yoğunluğun sebebi insanlar sağılığını koruyorlar.
611
İçerisinde yer alan; ilikli kemik ve et suyu ile sarımsak antibiyotik gibidir ve bağışıklığı güçlendirdiği için özellikle tercih ediliyor” diye konuştu.
711
Öte yandan vatandaşlar, antibiyotik etkisi olduğu için kış mevsimi öncesi beyranı sıklıkla tükettiklerini söyledi. DHA