MALZEMELER:
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ veya margarin,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 pk kabartma tozu,
1 yemek kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
3 buçuk su bardağı kadar un.
İÇİ İÇİN:
Lor peyniri veya beyaz peynir.
ÜZERİ İÇİN:
Susam ve çörek otu.
22
Uzun Süre Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unumuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 12 eşit beze yapalım.
Bezeleri hafif elimizle açıp ortasına lor peyniri veya beyaz peynir koyup ıkı ucunu birleştirip iyice sıkıştırıyoruz.
Arka tarafını çevirip uç kısımlarına oval şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.