Eski Yunanlılar’ın tıp dünyasında ilaç olarak kullandıkları bal ve tarçın günümüze kadar gelerek sağlık açısından fayda sağlamaya ve mucizeler yaratmaya devam ediyor.
27
İkisi de ayrı ayrı farklı amaçlarla kullanılan bal ve tarçının birleştiğinde birçok hastalığa şifa sağladığı biliniyor. İşte her gün bir kaşık bal ve tarçın tüketmenin faydaları…
37
Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.
47
İdrar Yolu Enfeksiyonunu tedavi ederek, İdrar yollarında oluşan mikropları öldürür. Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalarda bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir.
57
Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak sindirime yardımcı olur.Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.
67
Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir anlayışı vardır.
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
77
İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranunun %10 azaldığı görüldü. Günde üçkez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayeterini azaltıyor. (Posta)