Tarım yaparak para kazanmak isteyenlere seçenekler…
Getirisi yüksek tarım ürünleri
110
Aloe Vera sağlık ve kozmetik alanlarında kullanılan bir bitkidir. Yetiştirilmesi ise diğer tarım ürünlerine göre oldukça kolaydır. Bu ürünü yetiştirip yurt dışına satabilirseniz daha yüksek karlar elde etmeniz mümkün.
210
Bitkiler protein bakımından oldukça fakir olan gıdalardır. Ancak kinoa ise bütün bitkilerin aksine protein bakımından oldukça zengindir. 100’lerce çeşidi olduğu için hemen hemen her iklim koşuluna ayak uydurabilir. En karlı tarım ürünleri arasında oldukça popüler bir üründür.
310
İstiridye Mantarı son yılların en popüler tarımsal ürünlerinden birisidir. Kuruluş maliyeti diğer ürünlere göre hem uygun hem de daha kolaydır. İsteğinize bağlı olarak istiridye mantarını çatı katında bile yetiştirebilirsiniz. Bir kereye mahsus kullandığınız tohumlar ile 3 defa mahsul alabilirsiniz.
410
Badem Türkiye’de yüksek rakımlı bölgeler hariç her yerde yetiştirilebilen bir üründür. En çok kullanıldığı alanlar ise kuruyemiş ve kozmetik sektörü. Badem içi ve çağla olarak 2 şekilde satmanız mümkün. Tabi badem içi olarak satışını yaparsanız daha karlı çıkarsınız. Yetiştirilmesi için en ideal iklim Akdeniz iklim şartlarıdır. -20 C° kadar dayanıklı olması ile her bölgede kolaylıkla yetiştirilebilir. Kullandığınız gübre ve bakım ile verimliliği yıldan yıla arttırabilirsiniz.
510
Lavanta bitkisi dünyada en çok kullanılan uçucu yağlardan birisidir. Verimliliği yıllara göre artış sağlamaktadır. Yaptığınız yatırım türüne göre ortalama 2 yılda kendini amorti etme özelliğine sahiptir. Alıcı bulma sorununuz ise hiç yok diyebiliriz. Ayrıca toprak açısından fazla seçiciliğe sahip bir bitki değildir. Otsu bir bitki olduğundan yayılma özelliğine de sahiptir. Ülkemiz de ise Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetiştirilir.
610
Boyu 20-30 cm olan safran bitkisi tohum vermez, soğan ile yetiştirilir. Rüzgara karşı korunmuş Akdeniz ikliminin etkili olduğu güney bölgelerde en yüksek verim alınır. Boya, ilaç ve baharat yapımı gibi sektörlerde kullanılır.
710
Kiraz dünya üzerinde bir çok ülkede yetişebilmektedir. Ancak ticari alanda en çok Türkiye, İran ve İtalya tarafından üretilmektedir. Kiraz yetiştiriciliği yapanların iklim şartlarına dikkat etmesi gerekir. -2 C° dereceye kadar dayanabilen kirazlar, -4 C° de ölmektedir. Bu nedenle ülkemizde Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde yetiştirilir. Meyve döllenmeleri için her 1 dekar için 1 arı kovanı bulundurmanız gerekiyor.
810
Serada çilek yetiştiriciliği özellikle Akdeniz bölgesinde oteller için yapılmaktadır. Normal toprakta da kolaylıkla çilek yetiştirebilirsiniz. Madde bakımından zengin toprak isteyen çilekler için organik gübre kullanım verimliliği arttırmanız mümkün. Serada ise topraksız tarım veya torf kullanarak yılın 4 mevsimi çilek ekimi yapabilirsiniz. Çilek ekmeyi düşünüyorsanız, organik tarım yaparak daha çok para kazanmanız mümkün. Hormonlu çileklerin piyasada fazla olması nedeni ile organik çileğe olan talep oldukça fazla.
910
Türkiye üzümün anavatanı olarak bilinir. Tüm dünyada 10 bin üzüm çeşidi varken bunların 1500 çeşidi ülkemizde yetişmektedir. Türkiye de sırasıyla en çok Akdeniz ve Ege bölgesinde üretilir. Çeşitlerine göre kilogram fiyatı değişmektedir.
1010
Yaban mersini genellikle dağlık alanlarda yetişen üzüm çeşitlerinden birisidir. Dünyada en çok Amerika, Polonya, Litvanya ve Hollanda gibi ülkelerde üretilmektedir. Mor ve mavi renklerden oluşan yaban mersini ülkemizde yüksek bölgelerde yetiştirilir. .-26 C° derecelik soğuğa dayanıklı olması nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesinde ekimi yapılmaktadır.