- Gıda Mühendisi Sümer Songur, tavuk suyu çorbanın tarihini ve tarih boyu hangi hastalıkların şifasında kullanıldığını araştırdı.
113
- Songur’un yaptığı araştırmaya göre, “faydaları saymakla bitmez” denilen tavuk suyu çorba, antik çağlardan bu yana başta soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalık için kullanıldı.
213
- İbni-i Sina’nın bile tedavi yöntemlerinin arasında yer aldığı belirtilen tavuk suyunun faydaları günümüzde de birçok bilim insanı ve uzmanın kabul ettiği bir konu.
313
- Songur’a göre, tavuk suyunun bağışıklığa, soğuk algınlığına, gribal enfeksiyonlara, kemik ve eklem rahatsızlıklarına, hücre ve vücut gelişimine olan etkileri biliniyor.
413
- Gıda Mühendisi Sümer Songur’un araştırmalarına göre tavuk suyunun aslında çok bilinmeyen veya biraz daha geri planda kalan önemli bir etkisi daha var.
513
- Tavuk suyu; içinde kolajen içeren, gençleştirme etkisine sahip iksir özelliğine sahip. üzere Sümer Songur, “Cildin birincil yapısalı proteindir. Tavuk eti, içinde kolajen içeren değerli bir proteindir.
613
- Cilt elastikiyeti kolajen ile sağlanır. Yaşlanma veya çevresel toksine maruz kalma nedeniyle cilt bozulmaya başladığında, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar.
713
- Tavuk suyu içeriğindeki kolajen sayesinde dolgun, sağlam ve genç görünüm elde edilir.
813
- Ayrıca tavuk suyundaki çinko, kemiklerde konsantre bulunan bir mineraldir.
913
- Sivilce ile savaşmak ve sağlıklı cildi desteklemek için önemli bir bileşendir.
1013
- İçeriğinde ki glisin, rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku düzeni sağlar, jelatin ise saç ve tırnak sağlığına yardımcı olur.
1113
- Şifalı iksir tavuk suyu çorba pişirirken içine katacağımız sebzeler, baharatlar, terbiyesinde kullanılan yoğurt, yumurta ile tavuk suyu çorbanın etkisi katlanıp besin değeri daha da yükselir.
1213
- Tavuk suyu çorba, soğuk kış aylarında sofranızdan eksik etmemeniz gereken lezzetli, sağlıklı bir protein deposudur” dedi. (Milliyet)
1313