-
-
Ciğer kebabının pek bilinmeyen çeşitlerinden olan ‘perde ciğeri’ Diyarbakır’da yoğun ilgi görüyor.
-
-
Diyarbakır’ın en meşhur lezzetlerinden olan ciğer kebabı, yöre halkı tarafından sabah, öğle, akşam günün her vakti tüketiliyor.
-
-
Kebap çeşitleri arasında pek bilinmeyen fakat tadanların vazgeçemediği perde ciğeri ise şehirde sayılı usta tarafından yapılabiliyor.
-
-
Perde ciğeri, ciğerin 5 dakika pişirildikten sonra iç yağına sararak 10 dakika daha ocakta kalmasıyla elde ediliyor.
-
-
Bu lezzet isteğe bağlı olarak ister sade ister kırmızı biber, soğan ve kimyon aromasıyla hazırlanıyor.
-
-
Zahmetli yapılış süreci nedeniyle perde ciğeri yemek isteyenler önceden sipariş vermek ve beklemek zorunda.
-
-
Perde ciğeri, kentte tesciline başvurulmuş sayılı ürün arasında.