Tam bir şifa deposu… Virüs ve bakterilerin vücuda girmesini önlüyor!
Bağışıklığı güçlendirip virüslere karşı vücudu koruyor…
113
Nar önemli bir antioksidan kaynağı. Uzmanlar narın zarı ayıklanmadan ve çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini öneriyor.
213
1 bardak nar suyunun 10 bardak yeşil çay etkisine sahip olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, kış aylarında artan grip ve nezleye karşı nar suyunu tavsiye etti, konuyla ilgili şu önemli bilgileri verdi:
313
– Nar tüketilirken zarları ayıklanarak yenir. Ancak narı zarı ile birlikte tüketmemiz gerekiyor.
413
-Suyu çıkarılırken zarlarla birlikte suyu çıkarılmalı. Zarlı şekilde yapılan nar suyunda iki kat daha fazla antioksidan özelliği var. Asıl faydası zarındadır.
513
-Nar çekirdeğindeki asit ise yağ yakmamızı sağlar. Narın çekirdeğiyle tüketmemiz gerekiyor. Suyunu da çekirdeği ile birlikte tüketmeliyiz. Bunlar antioksidanlardır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
613
-Kışın grip nezle gibi hastalıklara karşı nar suyunun büyük faydası vardır. Bakteri ve virüslerin vücudumuza girmesini önler, halsizlik durumlarında enerji verir.
713
Yüksek besin değeri ve lezzeti ile insan sağlığına faydada çok özel bir yeri olan nar, suyu ile de tam bir şifa deposu. Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 mililitre nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşıladığını söyledi.
813
Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da işaret eden İnanç, “Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor” dedi.
(Sabah)