- Yiyecek ve içecekleri nasıl koruyabilir, küflenmelerini ve bozulmalarını geciktirebilirsiniz?
143
- Sütünüzün çabucak bozulmaması için çok pratik bir bilgimiz var. Sütünüze serptiğiniz bir tutam tuz, sütün daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.
243
- Vakumlama yöntemiyle etinizi derin dondurucuda tazeliğini yitirmeden saklayabilirsiniz.
343
- İlk olarak kilitli sandviç poşetinin içerisine dondurmak istediğiniz eti koyun.
443
- Ancak poşetin ağzını tamamen kapamayın. Bir santimetre kadar, köşe kısmından poşeti açıkta bırakın.
543
- Büyük bir kaseye su ilave edin. Poşetteki eti bu suya batırın ve vakumlama yöntemiyle içerideki tüm havanın dışarı çıkmasını sağlayın.
643
- Poşetin ağzını tamamen kapayıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
743
- Çilek belki de en çabuk bozulan, küflenen meyvelerden bir tanesidir.
843
- Peki çileklerin uzun süre taze kalması için ne yapmak gerekir?
943
- Öncelikle büyük bir kaseye soğuk su dökün.
1043
- İçerisine 1 çay bardağı kadar sirke ilave edin.
1143
- Çileklerinizi bu suya batırıp çıkarın.
1243
- İşte böyle!
1343
- Çilekleriniz sirkeli su sayesinde daha uzun süre taze kalacaktır.
1443
- Arta kalan ekmekler, birkaç gün içerisinde küflenebiliyor.
1543
- Eğer buzdolabına koyarak ekmeğinizin bayatlamasını istemiyorsanız bir dal kereviz sapı tüm işinizi görecektir.
1643
- Kereviz sapı, ekmeğinizin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.
1743
- 1 hafta sonra bile ekmeğiniz taze kalacaktır.
1843
- Kurabiyelerinizi kavanozda muhafaza ettiniz fakat yine de bayatlamalarına engel olamadınız mı?
1943
- O zaman kavanoza koyduğunuz bir dilim ekmek, kurabiyelerin daha yumuşak kalmalarını sağlayacaktır.
2043
- İşte böyle!
2143
- Narin olmaları nedeniyle yeşillikler hemen canlılıklarını yitirir ve yumuşar.
2243
- Yeşilliklerin yumuşamaması için çok basit bir ipucumuz var.
2343
- Saklayacağınız yeşilliklerin taze ve çıtır çıtır kalması için havlu kullanabilirsiniz.
2443
2543
2643
2743
2843
- Sütünüzü asla buzdolabının bölmelerine koymamalısınız.
2943
- Sütü buzdolabı sıcaklığının daha sabit olduğu merkez kısımlara koyarsanız daha verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.
3043
- Muzlar bildiğimiz gibi en kolay bozulan meyvelerden biri.
3143
- Muzların köklerine streç film sarın. Streç film, meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını sağladığı için muzlar uzun süre taze kalabilir.
3243
- Dilerseniz uzun süre kalıcı muzlar elde etmek için, birbirinden ayırarak da köklerini streç filmle sarabilirsiniz.
3343
- Marullar da kararmasıyla meşhur sebzelerimizden. Marulları daha taze olması için bir kağıt havluya sararak ağzı kapalı bir torbaya koyabilirsiniz.
3443
- İçinde marul olan torbayı buzdolabına koyduğunuz zaman, marulun kurumasını engellemiş olursunuz.
3543
- Avokadolar da taze tutulması zor meyvelerden.
3643
- Avokadolarınızı ikiye ayırarak streç filmle sarabilirsiniz.
3743
- Bu yöntemle avakadolarınızın oksitlenmeden dolayı kahverengiye dönmesini engellemiş olursunuz.
3843
- Kırmızı baharatlarınızı kesinlikle buzdolabında saklamalısınız. Böylelikle renklerini hatta lezzetlerini kaybetmezler.
3943
- Streç film ve alüminyum folyo oksijen çıkışını engellediği için peynirlerin kurumasına neden olur. Bu yüzden peynirlerinizi yağlı kağıda sararak buzdolabına koyabilirsiniz.
4043
- Domateslerinizi olgunlaştıktan sonra tezgaha koyun.
4143
- Soğuk hava, domateslerin olgunlaşmasını durdurur ve üzerindeki zarı yırtar.
4243
- Patatesleri, elmalar ile birlikte tutarak filizlenmesini engelleyebilirsiniz. (HABERTÜRK)
4343