- 1-Kemik yoğunluğunu artırır… Kulağa garip gelse de birkaç çalışma, soğan tüketmenin kemik yoğunluğunuz üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini ortaya koyuyor.
114
- 1 ay boyunca her gün soğan yemek, kemik yoğunluğunu yüzde 5 artırıyormuş, bizden söylemesi!
214
- 2-Yüksek kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur… Anti-inflamatuar yani iltihap karşıtı özelliklere sahip olan soğan, kötü kolesterolü düşürür.
314
- Düşük kolesterol seviyesi de kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasını sağlar.
414
- 3-Sindirimi kolaylaştırır… Lif deposu olan soğan, çeşitli nedenlerden dolayı yavaşlayan sindirimi hızlandırır.
514
- Buna ek olarak bağırsaklardaki “iyi bakteri” üretimini de artırarak sindirim sürecini kolaylaştırır.
614
- 4-Hücre hasarını büyük oranda engeller… Soğan, vücut için yararlı olan 25 farklı antioksidanı bünyesinde barındırır.
714
- Antioksidanlar ise bizi sadece bazı hastalıklardan korumakla kalmaz, aynı zamanda hücre hasarını da önler.
814
- 5-Ağız ve göz sağlığına iyi gelir… Soğan, ağzınızda bulunan kötü bakterileri öldürerek doğal şekilde ağız hijyeni sağlar. Antimikrobiyal yani mikroplara savaş açan özellikleri de dişlerinizi güçlendirebilir.
914
- Soğan ayrıca kataraktla savaşan ve gözler için çok faydalı bir madde olan “quercetin” de içerir.
1014
- 6-İyi bir gece uykusu çekmeyi sağlar… Colorado Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, soğan tüketmenin uyku kalitenizi artırabileceğini gösteriyor.
1114
- Soğanın içinde bağırsak sağlığını destekleyen ve aynı zamanda stresi azaltan lifler bulunur.
1214
- 7-Yaşlanmayla savaşarak cildi yeniler… A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan soğan, arzu ettiğiniz ışıltılı ve mükemmel cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.
1314
- Bazı bitkiler, insan vücudundaki yaralanmaları çok hızlı bir şekilde tedavi edebiliyor. (Milliyet)
1414