Kuşburnu, zencefil gibi doğanın sunduğu mucizevi besinler, ağrıların giderilmesini desteklerken, iyileşme sürecine etki eder…
114
PATLICAN, DOMATES, BİBER VE PATATESTEN UZAK DURUN!
Özellikle romatizmal hastalarda ağrıların arttığı ve yangınların şiddetlendiği dönemlerde romatizma orucunun yapılmasının tedaviye katkı sağlayacağını ifade eden Dr. Ümit Aktaş, “Oruç boyunca patlıcan, domates, biber ve patates gibi sebzelerin tüketilmemesi tedavi sürecinin devamlılığı için önem taşıyor.
214
Şeker, hamur işi, buğday içeren ürünler, yulaf, arpa, çavdar gibi glüten içeren ürünler bağırsak geçirgenliğini bozar. Bağırsak sisteminin bozulması romatizma ağrılarının artmasına neden olur. Romatizma hastaları glütenden uzak durmalıdır” diyor.
314
KELLE PAÇA VE KEMİK SUYUNU İHMAL ETMEYİN!
Romatizma hastalığını tetikleyen faktörlerden birinin vücudumuzdaki kolajenin azalması olduğunu belirten Dr. Ümit Aktaş, “Kolajen olmadan insan vücudunun sağlıklı, diri, dinç ve ayakta kalabilmesi mümkün değil. Kolajenin az alınmasının sebebi, kolajen içeren gıdaların az tüketilmesi.
414
Romatizma hastalarının diyetinin başköşesinde kolajen zengini kemik suyu ve kemik suyuyla pişmiş yemekler olmalı. Özellikle kelle ve paça çorbalarının bol bol tüketilmesi gerekir” önerisinde bulunuyor.
514
EN ÖNEMLİ NEDENİ, BESLENME BOZUKLUĞU VE GIDA KATKI MADDELERİ:
Romatizmal hastalıkların giderek artmasındaki en önemli nedenin, beslenme bozukluğu ve besinlerde kullanılan kimyasal katkı maddeleri olduğuna işaret eden Dr. Ümit Aktaş, “Romatizma hastalığında beslenmenin önemi, nedense hep göz ardı ediliyor.
614
Eğer bir romatizma hastası iseniz hayatınızdan şekeri, buğdayı, işlenmiş gıdaları ve glüteni tamamen çıkarmalısınız. Yeni çalışmalar D vitaminin bu zorlu hastalığa karşı sadece koruyucu bir rol oynamadığını, tedavisinde de etkili olduğunu gösteriyor. Hastaların, yumurta, ciğer gibi D vitamini zengini besinler tüketmeleri gerekiyor. Turşu, yoğurt, kefir gibi probiyotik zengini besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin!” diye belirtiyor.
714
AĞRI KESİCİ YERİNE ZENCEFİL ÇAYI TÜKETİN:
Eklem, kas ve romatizmal ağrılarda ciddi yan etkileri olan ağrı kesiciler yerine zencefil çayı tüketilmesi önerisinde bulunan Dr. Ümit Aktaş, “Özelikle romatizma hastalarına bol bol zencefil tüketmelerini öneriyorum. Romatizma tedavisinde etkili olan takviyelerin ancak ve ancak doğru bir beslenme modeliyle etkili olabileceğini unutmayın!”diyor.
814
ROMATİZMA TEDAVİSİNDE ETKİLİ 6 BİTKİ!
Isırgan: Son derece kuvvetli yangı ve ağrı giderici etkisi vardır. Güvenli bir bitkidir.
914
Kuşburnu: Yangı gidericidir ve yüksek miktarda C vitamini içerir.
1014
Papatya: Yangı giderici ve sakinleştiricidir.
1114
Zencefil: Kuvvetli yangı gidericidir. Mide bulantısını giderir.
1214
Zerdeçal: Kuvvetli yangı giderici özelliği yanında, Karaciğer üzerinde kuvvetlendirici ve kan yağlarını düşürücü etkisi vardır.
1314
Meyan kökü: Yangı gidericidir.
1414
DR. ÜMİT AKTAŞ’TAN ROMATİZMA ÇAYI…
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kuşburnu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çubuk meyan kökü
1 çay kaşığı zencefil.
HAZIRLANIŞI:
Tüm bitkilerin üzerine 250 cc kaynar su ekleyin. Ağzı kapalı şekilde 10 dakika demledikten sonra günde 4 fincan içebilirsiniz.
sabah