Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketmeye ne dersiniz? Eminiz ki, faydalarını duyunca vazgeçemeyeceksiniz. İşte pekmezin içine zeytinyağı koyup yemenin faydaları…
26
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen pekmez; üzüm, dut, şeker kamışı ve keçiboynuzu gibi besinlerin ezildikten sonra çıkan suları kaynatılarak elde ediliyor.
Pekmezin, ne zaman ve kim tarafından keşfedildiği henüz bilinmese de ilk kez Anadolu topraklarında yapıldığı söyleniyor.
36
Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan yoğun kıvamdaki pekmez, boğaz enfeksiyonları bakımından oldukça güçlü bir besin olarak öne çıkıyor.
Uzmanlar, vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketildiğinde faydalarının arttığını söylüyor.
46
Pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketmek kronik faranjit hastalığına çare oluyor.
Özellikle çocuklarda öksürük şurubu ve çeşitli ilaçları kullanmak istemeyen anne ve babalar ilk olarak bu doğal yöntemi deneyebilirler.
Kuru ve balgamlı öksürüğe karşı zeytinyağlı pekmezin şifa olduğu biliniyor.
56
Peki bu karışımı nasıl hazırlanıyor?
Malzemeler:
Sızma zeytinyağı
Pekmez
66
Yapılışı:
Zeytinyağı ve pekmezi eşit oranlarda karıştırın. Kaç gün kullanmayı düşünüyorsanız ona göre ayarlayın.
Sonra ocakta hafifçe ısıtın, boğazınızı yakmayacak sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Bir kaç yemek kaşığı gece yatarken için, Üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin. Sonra uyanabilirseniz bir de gece uyanıp içilmesi tavsiye ediliyor.
Öksürükte bir kaç gün içmeniz yeterli oluyor.
Fakat kronik faranjitte iki hafta kadar devam ederseniz faranjitle vedalaşabilirsiniz. (Posta)