Keçi eti yağ ve kolesterol seviyeleri diğer et türlerine göre daha düşük olduğundan kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırlayan faktörleri ortadan kaldırır. Diğer et türleri daha çok tercih edildiğinden endüstride birçok ilaç ve hormon takviyesi kullanılmaktadır. Oysa keçi eti, genellikle hayvanlar otlatıldığı için neredeyse organik bir et türüdür.
27
Keçi etinin kokusundan rahatsız oluyorsanız marinasyon sosunda sarımsak, biberiye, kişniş ve kekik gibi baharatlara ağırlık verebilirsiniz.
37
Keçi etini marine etmek zannettiğiniz kadar zor bir iş değildir. Öncelikle eti ince ince dilimlemeniz gerekir. Et ne kadar ince olursa hazırladığınız sosu o kadar güzel içine çeker. Ardından uygun bir kaba bir miktar biberiye, kekik, birkaç damla limon, bir miktar karabiber, rendelenmiş soğan ve sarımsak ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra etlerinizi kabın içine koyun ve kapağı kapatın.
47
Etinizi mümkünse bir gece boyunca bu şekilde marine edin. Eğer bir gece boyunca marine edemeyecekseniz en az 2 saat etlerinizi bu sosla bekletin ve sonrasında pişirin.
57
KEÇİ ETİNİN FAYDALARI:
Besin değeri yüksek bir ettir.
Az yağlı olduğundan kolesterol hastaları tarafından tüketilebilir.
Kalp ve damar sağlığını korur.
Hücre yapısını korur. Hasarlı hücrelerin çoğalmasını önler.
Keçi eti diğer et türleriyle kıyaslandığında B1 ve B2 vitaminleri bakımından daha zengindir. Bu durum sayesinde kalıcı deri yaralanmalarında cilt yüzeyinin yenilenmesine yardımcı olur.
Diğer kırmızı etler ile kıyaslandığında doymamış yağ asitleri bakımından daha zengindir.
Kalorisi tavuk etinden bile daha düşüktür. Bu nedenle kilo verme sürecini destekler. Yağ yakımını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
Sinir sistemini korur.
67
Yumuşacık Kavurma: En pratik et yemeği kavurmadır. Şipşak kısa süre içerisinde hazırlanır. Üstelik ihtiva ettiği protein ve diğer besin değerleri sayesinde sağlıklı bir öğün oluşturur.
77
Keçi eti kavurması, yiyenin bir daha yemek isteyeceği türden bir yemek.