Öksürük en nefret ettiğimiz şeylerden biri. Hem kendimizi hem de etrafımızdakileri rahatsız ediyor. Öksürüğün birçok nedeni olabilir. Öksürüğe en çok sigara içmek ve astım neden oluyor. Kısa süreli öksürükler soğuk algınlığı belirtisi de olabilir.
27
Muzlu Tarif:
Muz, sağlığa birçok açıdan yararlı. Biz muzla öksürüğü nasıl geçireceğimize odaklanacağız.
London Imperial College’da yapılan bir çalışmada her gün muz yiyen çocukların astım krizi geçirme riskinin %34 daha az olduğu görüldü.
Muz ve bal, öksürüğü geçirici etkisiyle biliniyor.
37
Öksürük Geçirici Tarifin Hazırlanışı…
Malzemeler:
2 adet organik muz,
2 yemek kaşığı organik bal,
400 ml kaynamış su (ılıdıktan sonra),
Hazırlanışı:
Suyu kaynatın.
47
Muzları püre kıvamına getirin.
Püre kıvamına gelmiş muzların üstüne kaynar suyu dökün ve soğumasını bekleyin.
Son olarak bal ekleyin ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
57
NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?
Karışımı saklama kabına koyup dolapta bekletebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yiyeceğiniz zaman ısıtmak. Healthy Food House’tan aktarılanlara göre karışımı dört gün içinde tüketmeniz gerekiyormuş. Karışım öksürüğü geçirmenin haricinde serotonin seviyesini yükseltiyor.
67
Öksürmeye başlarsanız kesinlikle doğal karışımı deneyin.
Öksürüğünüz bir haftadan fazla sürerse hemen doktorunuza danışın. (Posta)