Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptanan propolis ve bal karışımı tarifi!
110
Bahar mevsimi ve mevsim geçişleri döneminde hastalıklar artış gösteriyor. Koronavirüs pandemisinin de devam ettiği bu dönemde başvurulan doğal yollardan biri de bal ve propolis. Oxford Üniversitesi tarafından piyasadaki antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlanan bal, özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde çok daha etkili oluyor. Peki, propolisin bilinmeyen faydaları nelerdir? Propolis bala nasıl karıştırılır?
210
Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptanan propolis ve bal karışımı tarifini Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy verdi.
310
Bahar mevsiminin gelmesiyle değişen hava şartları, solunum yolu enfeksiyonlarını da beraberinde getiriyor.
410
Uzmanlar mevsim geçişlerinde hastalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması konusunda vatandaşları uyarıyor.
510
Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yollarından biri de doğal ürünler kullanmaktan geçiyor.
610
Zengin içeriğiyle doğal gıdalar arasında büyük öneme sahip olan ve piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha etkili olduğu Oxford Üniversitesi tarafından yapılan testler ile ispatlanan bala olan talep giderek artıyor.
710
Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı…
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde balın çok etkili olduğunu belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, propolis ve bal ile yapılan karışımların çok daha güçlü olduğunun altını çizdi.
810
Bal Gurmesi Aksoy, “Bal ve arı ürünleri insanların doğada tüketebileceği en kıymetli gıdaların başında geliyor. Oxford Üniversitesi, balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koydu.
910
Ayrıca gene araştırmalara göre balın iyileşme sürecini kimi durumlarda 2 güne düşürdüğünü ve öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı.
Balın etkisini daha da artırmak için propolis ile doğru karışım şeklinde tüketilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
1010
Bal ve propolis birlikte nasıl doğru kullanılır?
Aksoy, salgın hastalıklara karşı bal ve propolis karışımının şu şekilde kullanılması gerektiğini söyledi: “Arı ürünlerinden hazırlanacak tüm karışımlarda öncelikle doğal, saf ve katkısız ürünler tercih edilmeli.
Doğallığından emin olduğumuz her bir çorba kaşığı ham bal için yarım çay kaşığı katkısız toz propolis eklenmeli.
Karışımlar hazırlanırken asla metal kaşık kullanılmamalı.
Hazırlanan karışım cam kavanozda, serin ve rutubetsiz bir yerde, oda sıcaklığında saklanmalı.
Sabahları aç karnına düzenli şekilde tüketilmeli” şeklinde konuştu. (Posta)