Uzun süre tokluk hissi veren bu tropikal meyve, hafızayı güçlendirmesiyle de tanınıyor…
19
Bir çeşit palmiye türünde yetişen salak pondoh meyvesi, boyu yaklaşık 6 metreye ulaşan palmiyelerde yetişir ve armut ya da yumurtaya benzer bir formdadır.
29
Diğer meyvelerde olduğu gibi, biyolojik olarak aktif maddeleri içerdiği için birçok faydalı özelliğe sahiptir. Bu tür maddelerin listesi meyvenin çeşidine ve büyüme yerine bağlı olarak biraz farklılık gösterebilir, ancak yine de hamuru şunları içerir:
39
Beta-karoten (A vitamini), askorbik asit (C vitamini), tiamin (B1 vitamini) ve riboflavin (B2 vitamini)
49
Mineraller – demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum, diyet lifi (elyaf), organik asitler, polifenolik bileşikler, tanenler (tanenler), pterostilben (kabuğu).
59
Salak pondoh meyvesinde A vitamini herkesin sevdiği karpuzdan yaklaşık beş kat fazladır. Ancak, daha az değerli olan tanenler değildir.
69
Salak pondoh meyvesinin faydaları: Antioksidan ve anti-kanser özellikleri, çeşitli toksinlerin ve ayrışma ürünlerinin gövdesinin temizlenmesi, büzücü, hemostatik ve antiinflamatuar etki (tanenlerden dolayı), bağışıklık güçlendirme, felçlerin ve diğer kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, hücre yenilenmesinin uyarılması, su ve hormonal dengenin düzenlenmesi, beynin uyarılması, hafıza gelişimi, kan kolesterol seviyelerini düşürmek, diyabeti önlemek, Sindirim sisteminin iyileştirilmesi (diyetinde kullanılan, kabızlık, ishal, mide ekşimesi ile yardımcı olur), sinir sistemi üzerindeki faydalı etki (yılan meyvesinin özel bir kaynağını kullanarak havayı kaldırmak için), menopozun nahoş semptomlarının baskılanması.