- Yale Üniversitesi’nin araştırmasına göre; bazı enfekte kişilerin koronavirüsü diğerlerine oranla daha ağır geçirmesinin nedeni kişilerin bağışıklıklarının ürettiği oto antikorlar olabilir.
17
- Yale Universitesi’nden araştırmacılar, COVID-19 hastalarının kanlarında, akın eden virüsle savaşmaktan ziyade organları, dokuları ve bağışıklık sisteminin kendisini hedef alan yanlış yönlenmiş çok fazla antikor bulunduğunu ortaya koydu.
27
- Bilim insanları, hastaların ve enfekte olmamış insanların bağışıklık yanıtlarını kıyasladı ve COVID-19 hastalarında çok fazla atipik antikor keşfetti.
37
- İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; bu antikorlar antiviral savunmaları bloke etti, faydalı bağışıklık hücrelerini yok etti ve beyin, damarlar ve karaciğerden bağlantı dokularına ve sindirim sistemine kadar birçok cephede vücuda saldırdı.
47
- İleri testler, kanında daha çok oto-antikor bulunan hastaların hastalıklarının daha kötü geçtiğini ortaya çıkardı.
57
- COVID-19 hastalarında bir başka oto-immün hastalığı olan ve benzer düzensiz antikorlardan kaynaklanan lupusa yakalananlara göre daha çok antikör bulundu .Araştırma ekibinden Aaron Ring, “Covid-19 hastaları, virüse karşı bağışıklık sisteminin tepkileriyle çatışan antikorlar üretiyor. Bu antikorların da Covid-19 hastalarına zararlı olduğuna inanıyoruz” dedi.
67
- Hastaneye yatırılan hastaların yüzde 5’inden fazlasında “interferon” adı verilen proteinlerce düzenlenen immün savunmanın kilit silahını zayıflatan oto-antikorlar bulunuyordu. Bu hastalar, vücutlarındaki virüs miktarını kontrol edemiyordu ve bu nedenle hastalığı daha ciddi geçirdiler. (CNNTÜRK)
77