Koronavirüse karşı akciğerleri güçlendirmenin yolu…
Akciğerleri güçlendirmek için yapılması gerekenler…
111
Kovid-19 hastalığı akciğerleri hedef alan ölümcül bir hastalıktır. Bu nedenden dolayo bağışıklık sisteminin yanında akciğerleri de güçlendirmek oldukça önemlidir. Akciğerleri güçlendirmek için yapılması gerekenleri sizler için sıraladık…
211
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Çakaloğlu, güçlü bir solunum sistemi ve akciğer sağlığı için beslenme önerilerinde bulundu.
311
Beslenmenizde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı tohumlar mutlaka bulunmalıdır.
411
Pilav, makarna, börek, ekmek, kek, poğaça gibi nişastalı ve unlu besinler ile şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır. Karbonhidratın fazla tüketilmesi akciğere daha fazla yük getirir.
511
Bol zeytinyağı tüketin…
Özellikle zeytinyağı, avokado yağı, çörek otu yağı, hindistan ceviz yağı, balık yağları, kabuklu yemişler ve tohum yağları gibi iyi kalite olan fonksiyonel yağları beslenmenizde bulundurmanız önemlidir.
611
Avokado içeriğindeki fligram maddesi sayesinde ve A, C, E, B1, B2 ve magnezyum bakımından zengin olmasıyla akciğer sağlığına iyi gelen diğer besinler arasındadır.
711
Brokoli filizleri sülfüronan bileşeninden oldukça zengindir. Sülfüronan; solunum sistemini destekleyen bir bileşken aynı zamanda çok da kuvvetli bir anti inflamatuardır.
811
Solunum yolları enfeksiyonlarına karşı bağışıklık kazandıran çinko; yağsız ette, istiridyede, yoğurtta, kabak çekirdeği, susam, yulaf, ceviz, nohut, mercimek ve tam tahıllı ürünlerde bulunur.
911
A vitamini akciğerlerdeki epitel dokunun sağlıklı kalmasını sağlayarak, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde ve tedavisinde önemli rol oynar. A vitamini, hayvansal kaynaklı yiyeceklerden karaciğer, balık yağı, süt, tereyağı ve yumurta da bulunur.
1011
Karoten olarak bilinen provitamin A kaynaklarından havuç, kış kabağı gibi sarı ve turuncu renkli besinlerde, kara lahana, ıspanak, maydanoz, pazı, fesleğen gibi yeşil yapraklı sebzelerde, kayısı, portakal, şeftali ve bunlar gibi sarı-turuncu meyvelerden destek alabilirsiniz.
1111
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır.
(Posta)