Koronavirüs sonrası talep patladı! Satışlar iki katına çıktı!
Bağışıklığı çelik gibi yapıyor…
112
Yapılan araştırmalar sonucu, Nigella Sativa tohumlarından elde edilen, Güneybatı Asya’ya özgü çörek otu yağının özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirlendi.
212
Çörek otu yağının ayrıca burun tıkanıklığı, burun akıntısı, kaşıntı ve hapşırmayı azalttığı ortaya çıktı.
312
Birçok hastalığa da faydalı olan çörek otuna koronavirüs sonrası talep de arttı.
412
Çörek otu yağı imalatçısı Fatih Dik, çörek otunun düzenli kullanılması halinde mide ağrısı, bağırsak, ülser, şeker hastalığına iyi geldiğini söyledi.
512
Çörek oyu yağının yüzde 25’e kadar seyreltilmesine izin verildiğini ancak bu durumun bazı imalatçılar tarafından istismar edilip yüzde 80’e kadar seyreltildiğini dile getirdi.
612
Çörek otunu makinede işlediklerini belirten Dik, “Makinede işleyip çıkarttığımız yağı dinlenmeye bırakıyoruz. Tortu aşağıya çöktüğünde üstte kalan saf yağı alıp şişeliyoruz.
712
Müşterilerimize saf çörek otu yağı veriyoruz. 1 kilo çörek otundan yaklaşık 200 mililitre yağ çıkıyor.
812
Piyasa seyreltilmiş çörek otu yağı satılıyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsun. Bazı çörek otu yağları acı geliyor. Onun sebebi ise dibe çöken tortu ile birlikte şişelenmesi” dedi.
912
Çörek otu yağının düzenli kullanılması halinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kaydeden Dik, “Bu çok faydalı bir yağ.
1012
Düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Koronavirüse karşı birebir.
1112
Salgından sonra yağa olan ilgi çok arttı. Satışlarımız iki katına çıktı.
1212
Piyasada çörek otu bulamıyoruz. Şu an 200 mililitre şişelerde 70 TL’ye satıyoruz” diye konuştu. (DHA)