Kimse inanamıyor! 7 gün boyunca ballı sarımsak yerseniz…
Hiç duymadığınız faydaları…
115
İki süper sağlıklı besin olan sarımsak ve bal, bir araya gelince sayısız faydaya sahip bir karışım olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sarımsak ve bal karışımı neye iyi gelir? İşte sarımsak ve bal karışımının sağlığımıza olan daha önce hiç duymadığınız faydaları…
215
Dünya çapında mutfaklarda en yaygın kullanılan doğal besinlerden biri olan sarımsak, yemeklerin tadını zenginleştirmesinin yanı sıra sahip olduğu eşsiz aroma ile diğer baharatlarla da bir uyum içerisindedir.
315
Mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olan sarımsak, yüzyıllardır birtakım rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Halk arasında doğal antibiyotik olarak kabul gören sarımsak; enflamasyon, kronik hastalıklar, enfeksiyon, bahar nezlesi, ishal, soğuk algınlığı, grip gibi sağlık sorunları ile savaşmak için kullanılabilir.
415
Düzenli olarak sarımsak yemek; kan basıncının ve kolesterol seviyesinin düşmesine, koroner kalp hastalıklarının ve kalp krizinin önlenmesine, osteoartrit, şeker ve prostat büyümesi semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur.
515
Genelde pişirilmiş şekilde tüketimi tercih edilse de beslenme uzmanları, tüm aktif bileşenlerinden faydalanabilmek için sarımsağın çiğ olarak tüketilmesini öneriyor.
Ayrıca sarımsağı bal ile bir karıştırıp sarımsak tüketmeyi hem daha kolay bir hale getirebilir hem de etkisini artırabilirsiniz. İki süper sağlıklı besin olan sarımsak ve bal, bir araya geldiğinde sayısız faydalar sağlayan mucizevi besinlere dönüşüyor.
615
Bu yöntemden en iyi sonucu alabilmeniz için sarımsak ve balın kaliteli olması çok önemlidir. Adeta kendi başına bir tedavi yöntemi olan sarımsak ve bal karışımını tüketirken tabi ki bunu sağlıklı bir yaşam biçimi ile de desteklemelisiniz.
Bu yazımızda size 7 gün boyunca aç karnına bal ve sarımsak tüketmenin sağlığınız üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedeceğiz.
715
DOLAŞIM SİSTEMİNE İYİ GELİR…
Sarımsağın içerisinde bulunan sülfür, balın şifalı özellikleri ile birleştiğinde, dolaşım sisteminiz için çok faydalıdır. Bu iki malzeme, pıhtılaşmayı önler ve damarlarınızı güçlendirerek damarda kan pıhtılaşması anlamına gelen tromboz ve varisli damar oluşumunu önler.
815
TANSİYONU DÜŞÜRÜR…
Yüksek tansiyon, tüm kalp ve damar sağlığınızı tehdit eden bir rahatsızlıktır. Tansiyonunuzu doğal yöntemlerle kontrol altına almak istiyorsanız her gün aç karnına sarımsak ve bal karışımını tüketmeye özen gösterin.
915
KÖTÜ KOLESTROLÜ KONTROL ALTINA ALIR…
Çiğ sarımsağın ezilmesiyle ortaya çıkan allisin maddesi, birikmiş kolesterolü atarak kan dolaşımınızı temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca trigliserit seviyelerinin de dengeli kalmasını sağlar.
ENFLAMASYONU AZALTIR…
Yapılan çalışmalar, pek çok kronik rahatsızlığın, bedendeki dengesizliklerden kaynaklanan enflamasyon nedeniyle ortaya çıktığını göstermektedir.
Hem sarımsak hem de bal, enflamasyonla savaşan besinlerdir. Bunun yanı sıra artrit, ödem ve kas rahatsızlığı gibi durumlara etkili doğal ağrı kesicilerdir.
1015
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR…
Antimikrobiyel ve antifungal özellikleri bulunan bal ve sarımsak besinleri, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. İki besin de vücudunuzun virüsler, bakteriler ve diğer patojenlere karşı olan savunmasını artırır.
1115
ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR…
Öksürüğünüz ister bakteriyel enfeksiyon ister virüs sonucu olsun, bal ve ezilmiş sarımsakla hazırlayacağınız şurup, öksürüğünüzü kesip atacaktır. Bu karışım, hissettiğiniz rahatsızlığı azaltır ve balgam söktürücü etkiye sahiptir.
GRİP VE SOĞUK ALGINLININ İYİLEŞMESİNİ HIZLANDIRIR…
Tüm soğuk algınlığı ve grip semptomları, bal ve sarımsak karışımının düzenli kullanılması ile bastırılabilir. Bu karışım, virüslerle savaşmanıza yardımcı olur. Ayrıca solunum yolunuzu korumaya yardımcı olan antikorların üretilmesini sağlar.
1215
SARIMSAK VE BAL KARIŞIMININ YAPILIŞI…
Sarımsak ve bal karışımından tam anlamıyla faydalanabilmek için kullandığınız sarımsak ve balın organik olduğundan emin olun.
Nasıl hazırlanır?
Sarımsağı soyup ufak ufak doğrayabilir ya da ezebilirsiniz.
Balı cam kavanoza koyup üzerine sarımsakları ekleyin.
Kavanozun kapağını kapatıp, 1 hafta boyunca karanlık bir yerde bekletiniz.
1 hafta sonra sağlıklı, ev yapımı bir şurubunuz olacak.
1515
Nasıl tüketilir?
Bal ve sarımsak karışımını, sabahları kahvaltıdan önce 1 kaşık ister olduğu gibi ister biraz ılık su ekleyerek tüketin.
Bu karışımı 7 gün boyunca her sabah tüketin ve 1-2 hafta ara verip tekrar 7 gün boyunca tüketin.
Şekerlenmesini önlemek için karışımı oda sıcaklığında muhafaza edin.
Bu karışımın etkisinin, günlük alışkanlıklarına göre kişiden kişiye farklılık göstereceğini unutmayın.
Eğer doymuş yağlar, şeker ve diğer zararlı yiyeceklerle beslenmeye devam ederseniz, şurubun çok bir etkisi olmayacaktır. (Posta)