- Kanserle ilişkili beslenme faktörlerini inceleyen araştırmacılar, kanser riski ile belirli gıdaların az ve yetersiz tüketimi arasında bağlantı olduğunu gördüler.
139
- 1-Brokoli filizi: Yüksek sülforafan içeren brokoli filizleri, kanser hücreleri üzerinde inanılmaz derecede güçlü bir yok edici etkiye sahiptir.
239
- Sülforafan ayrıca brokoli, ıspanak, lahana, karnabahar, Çin lahanası, lahana ve Brüksel lahanasında da bulunur.
339
- Ancak brokoli filizleri adı geçen bu sebzelerin hepsinden çok daha yüksek oranda sülforafan ihtiva eder.
439
- Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Moleküler Bilimler Profesörü Dr. Paul Talalay, brokoli filizleri hakkında şunları söylüyor:
539
- “Üç günlük brokoli filizleri, olgun brokolilere göre 20 ila 50 kat daha fazla sülforafan içerir. Bu da kanser riskini beslenme yoluyla azaltmak için en basit yoldur.”
639
- Yıllar boyunca diğer araştırmacılar tarafından yapılan birçok çalışma da Dr. Talalay’ın söylediklerini destekler nitelikte.
739
- Yapılan çalışmalar brokoli filizlerinin mide kanseri, ülser, gastrit ve helikobakter pilori’nin kontrolsüz çoğalarak yarattığı sindirim sorunlarına karşı adeta bir kalkan görevi gördüğünü ortaya koydu.
839
- Brokoli filizinin kolon, prostat, meme, beyin, mesane ve karaciğer kanseri ile ilgili de önleyici ve iyileştirici bir güce sahip olduğu belirtiliyor.
939
- Mutfağıma nasıl dahil ederim? Türkiye’deki birtakım marketlerde brokoli filizi bulabilirsiniz. Eğer internetten alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız o zaman işiniz daha da kolay çünkü pek çok firma online olarak brokoli filizini satışa sunmuş durumda.
1039
- Brokoli filizlerini çorba, salata,makarna ya da smoothielerinize ekleyebilirsiniz. Eğer maddi yönden tasarruf etmek istiyorsanız evinizde brokoli filizi de yetiştirebilirsiniz.
1139
- Dr. Mehmet Öz de brokoli filizinden en fazla yararı sağlamak için onu çiğ tüketmek gerektiğini vurguluyor.
1239
- 2-Yaban mersini: Yaban mersini, güçlü bir antikanser etkiye sahip süper meyvedir. 20 meyve antioksidan gücü yönünden karşılaştırıldı, bilim bakalım hangisi birinciliği elde etti? Tabii ki yaban mersini!
1339
- Yaban mersini içinde bulunan antosiyanidinler ve diğer moleküller, kötü huylu hücreleri besleyen kan damarlarının gelişimini bloke ederek kanserin ilerlemesini yavaşlatır.
1439
- Amerikan Kanser Derneği’ne göre bu süreç, kanser hücrelerini üremeleri için gereken oksijen ve besin moleküllerinden yoksun bırakıyor ve bu da yaban mersinini güçlü bir anti-kanser besin haline getiriyor.
1539
- Araştırmalar yaban mersininin beyni koruduğunu, DNA’mızın zarar görmesini engellediğini de gösteriyor.
1639
- Yaban mersini özellikle mide, meme, ağız, yutak, gırtlak, yemek borusu ve prostat kanseri üzerinde oldukça etkili.
1739
- Mutfağıma nasıl dahil edebilirim? Harika bir C vitamini kaynağı olan yaban mersinini yaratıcılığınızı kullanarak her şeye ekleyebilirsiniz.
1839
- Yaban mersinini taze, dondurulmuş, kurutulmuş veya toz halinde tüketebilirsiniz. Ayrıca tek başına atıştırmalık olarak yiyebilir, içeceklerinizin içerisine de ekleyebilirsiniz.
1939
- 3-Keten tohumu: Keten tohumu, içerdiği alfa-linolenik asit (ALA) nedeniyle başlıca omega-3 yağ asitleri kaynağı olan kanser önleyici gıdalardan biridir. ALA böbrekleri de hasardan korur.
2039
- Keten tohumu ve keten tohumu yağı harika bir omega-3 kaynağıdır. Vücuda yeterli miktarda omega-3 almak beyni dinç tutar ve kanserin yarattığı depresif ruh halini önlemeye yardımcı olur.
2139
- Beslenmenize daha fazla keten tohumu eklemek, kanser riskini azaltmak için inanılmaz derecede etkilidir.
2239
- Keten tohumu ayrıca östrojen metabolizmasını değiştiren bir tür fitoöstrojen olan lignanlar içerir.
2339
- Yapılan çalışmalar keten tohumu yağındaki lignanların meme tümörlerinin büyümesini yavaşlattığı ve yayılımını durduğunu göstermiştir.
2439
- Menopoz sonrası kadınlar üzerinde yapılan kanser önleme çalışmaları, keten tohumunun vücuttaki hormonları dengeleyerek kansere yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.
2539
- Mutfağıma nasıl dahil edebilirim? Tahıl, yulaf ezmesi, smoothie’ler ve salatalarınıza keten tohumu ekleyebilirsiniz.
2639
- Keten tohumunu yulaf ezmesinin içinde de kullanabilirsiniz.
2739
- Keten tohumunu yumurta, salata, çorba ve tatlılarınızın içinde değerlendirebilirsiniz.
2839
- 4-Zerdeçal: Kanseri önleyen ve savaşan yiyecekler arasında üzerine en fazla konuşulanlardan biri de zerdeçaldır.
2939
- ABD’deki MD Anderson Kanser Merkezi, özellikle Hint yemeklerinde rutin olarak kullanılan zencefil, karabiber ve zerdeçal karışımının kanser üzerindeki etkisini araştırmak için bir ekip kurdu.
3039
- Tamam, zerdeçal hakkında pek çok güzel şey duyuyoruz ama neden bu kadar iyi?
3139
- Zerdeçal, anti-enflamatuar, antioksidan, antikanser ve beyin koruyucu bir süper besindir. Çalışmalar, zerdeçaldaki curcuminoid bileşiklerinin kolon, prostat ve meme kanseri tümörlerinin boyutunu küçülttüğünü göstermiştir.
3239
- Fonksiyonel tıp uzmanları da bağırsak kaynaklı iltihabı azaltmak için zerdeçal kökü öneriyor.
3339
- ABD’nin dünyaca ünlü tıp merkezlerinden Mayo Clinic’e göre, radyoterapi tedavisi görürken zerdeçal tüketmek cilt tahrişini ve ışınlardan kaynaklanan hasarı azaltmaya yardımcı olabilir.
3439
- Mutfağıma nasıl dahil edebilirim? Zerdeçal, ham haliyle veya toz halinde kullanılabilir. Yemeklerinize daha fazla köri ekleyerek zerdeçalın faydalarından yararlanabilirsiniz.
3539
- Su, meyve suyu, tatlılar, yumurtalar, salatalar, çorbalar veya tavada pişirdiğiniz sebzelere zerdeçal tozu ekleyin.
3639
- 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı su ile zerdeçal macunu yapın. Bu macunu buzdolabında saklayarak istediğinizde yemek ve içeceklerinize ekleyebilirsiniz.
3739
- Emilimi artırmak için zerdeçalınızı biraz sızma zeytinyağında pişirmeyi deneyin. Ayrıca bir çay kaşığı zerdeçal için bir çay kaşığı karabiber eklemeyi unutmayın.
3839
- Zerdeçal kökünü kaynatarak çay yapabilirsiniz. Ayrıca yeşil çayınızı zerdeçal tozu ekleyerek de tüketebilirsiniz. MİLLİYET
3939