Sağlıklı yaşam için her mevsim tüketilmesi gereken besinlerden biri…
111
Vücut direncini artıran, enerji veren ve kan değerlerinin yükselmesine olanak sağlayan dut kurusu, sağlıklı yaşam için her mevsim tüketilmesi gereken besinlerden biri. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen dut kurusunun faydaları saymakla bitmiyor.
211
Doğal bir antibiyotiktir.
C vitamini deposudur.
Antioksidan kaynağıdır.
311
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Sindirim sistemine fayda sağlar.
Karaciğer ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.
Kanın pıhtılaşmasını engeller.
Egzama tedavilerinde kullanılır.
Kanser oluşumunu önler.
Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları önler.
611
Kolesterol seviyeni dengeler.
Göz sağlığı için birebirdir.
Saç dökülmelerine karşı kullanılır.
Vücuda güç ve enerji verir ve iştah arttır.
711
Kandaki iltihabı yok etmek için dut kürü…
811
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine 1 avuç dut kurusu atın. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Ilıklaştıktan sonra süzün ve yarısını sabah aç karnına diğer yarısını da akşam aç karnına için.
911
Her gün taze hazırlanmalıdır. 25 gün uygulanabilir. (Posta)