Kendisi basit ama sahip olduğu özellikleri bir o kadar muhteşem…
120
1-Su teresi:
Enerji deposu olarak gösterilen meyve ve sebzeler arasında zirvedeki isim açıklandı: Su teresi!
220
Yapılan çalışmalarda 47 meyve ve sebze incelendi ve besleyicilik açısından da en yüksek biyoyararlanıma sahip besin su teresi çıktı.
320
Su teresi; A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra folat, kalsiyum ve demir bakımından oldukça zengindir.
420
Uzmanlar su teresinin, lahananın sahip olduğu faydaların pabucunu bile dama atacağını söylüyor.
520
Bu arada Trakya bölgesinde çok yaygın olan su teresi bildiğimiz tereden farklıdır. Pek çok kişi su içerisinde yetişen bu bitkinin toprakta yetişen tereden çok daha lezzetli olduğunu dile getiriyor. Sırf bunun için bile denemeye değer!
620
2-Maydanoz:
Farklı gıdalardaki belirli besin değerlerini ortaya koyan çalışmalarda en şaşırtanların başında maydanoz geliyor.
720
A, C ve K vitamini açısından zengin ve iyi bir folat, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan maydanozun genel sıralamada ne kadar yüksek olduğunu görenler adeta hayrete düştü. Ödem atması, yağ yakımına yardımcı olması da cabası…
820
Eğer siz de maydanozu sadece garnitür olarak kullananlardansanız onu beslenmenizde merkeze koymakta geç kalmayın.
920
3-Pancar yaprakları:
Pancar yaprakları, yeşil yapraklı sebzeler dünyasında hep göz ardı edilmiştir.
1020
Ancak kesinlikle salatada yeşillik olarak kullanılabilirler hatta kullanılmalıdırlar!
1120
Pancar yaprakları; A vitamini ile doludurlar, ıspanaktan daha fazla demir içerirler ve aslında pancarın kendisinden daha besleyicidirler!
1220
4-Deniz yosunu:
Deniz yosunu; mineraller, vitaminler ve antioksidan bakımından çok zengindir ve hatta kemik suyuna harika bir vegan alternatif olabilir!
1320
İyot içeriği yüksek olan ve tiroid fonksiyonunu olumlu yönde etkileyen nadir gıdalardan biridir.
1420
Yemek için tercih etmekte zorlanacağınız kadar fazla çeşitte deniz yosunu vardır.
1520
Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız wakame ya da dulse flakes uzmanların önerileri arasında yer alıyor, bizden söylemesi.
1620
Ancak unutmayın; yosunlar ağır metal ve kimyasalları kolayca emebileceğinden nasıl bir suda yetiştiğinden emin olun.
1720
5-Sarımsak:
Sarımsak, pek çok yemeğe yakışır ve oldukça da lezzetlidir.
1820
Aynı zamanda antimikrobiyal, antiviral ve antifungal özelliklerinden dolayı hastalıklar ve enfeksiyonlar ile savaşmak için harika bir besindir.
1920
Sarımsak, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi kalp-damar hastalıkları için de kullanılan popüler bir takviyedir.
2020
Son olarak size küçük bir tüyo: Sarımsağın içerisindeki ‘allisin’ maddesini etkin hale getirmek ve tüm faydalarından yararlanmak için pişirmeden veya yemeden önce sarımsağı mutlaka ezin. (Milliyet)