Antalya’nın Kumluca ilçesinde tavuk döner yapıp satan bir iş yeri, ilginç bir girişimde bulundu. Tavuk Döner Ustası Vedat Yavuzer, bölgede iklim şartlarına göre Kasım, Aralık ve Ocak aylarında ormanda doğal olarak yetişen Kanlıca mantarından döner yaptı.
26
Tavuk Döner Ustası Vedat Yavuzer, eşinin önerisiyle mantar döner yapmaya karar verdi. Gün içinde müşterilerine tavuk döner yapan Vedat Yavuzer, tavuk döner bittikten sonra akşam saatlerinde ise döner ocağına mantar takmaya başladı. Döner makinesinde tavuk veya et yerine mantar gören müşteriler ise daha önce kızartmasını, haşlamasını, hatta mangalını yedikleri mantarı dönerde görünce önce meraktan sonra lezzetinden adeta vazgeçilmezleri oldu.
36
Doğadan toplanan kanlıca mantarları önce dönere titizlikle çiziliyor. Ardından döner ateşine takılıyor. Yörenin geleneksel zeytinyağı ile yağlanıyor. 15 -20 dakika içine pişerek servise hazır hale getiriliyor. Döner bıçağıyla yine büyük bir titizlikle kesilen mantarlar müşterilere ikram ediliyor.
46
İş yeri sahibi Vedat Yavuzer (47) ise, gün içinde tavuk döner yaptıklarını, bu yıl bölgede kanlıca mantarının çok olması sebebiyle eşi Dudu Yuvuzer’in teklifi üzerine ilk kez mantar döner denediğini ve çok beğenildiğini söyledi. Beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştıklarını ve müşterilerin mantar döneri çok beğendiğini söyleyen Yavuzer, “Mantar döneri sayesinde müşterilerimiz de arttı. Özel olarak mantar yemeye gelen müşterilerimiz var. Biz mantar dönerine sadece yöremizin zeytinyağını ekliyoruz. Ama daha çeşitli soslarda eklenebilir. Çeşitli soslar ekleyip birde öyle deneyeceğiz” dedi.
56
Kumluca’nın Ormanlık arazilerinde yetişen ve pazarlarda kilogramı 100 ile 150 TL arasında yetişen mantarın döner porsiyonu ise 100 TL’den müşterilere sunuluyor.(İHA)