Metabolizma canavarı, kabızlığı içildiği anda çözüyor…
16
On bir ayın sultanı Ramazan’da sahur ile iftar arasında uzun saatler boyunca yiyecek veya içecek tüketmiyoruz, sonrasında da iftarda ya da sahurda ölçüyü kaçırabiliyoruz. İşte bu noktada mide veya bağırsak problemi yaşayanlar için en faydalı besin, kefir olarak karşımıza çıkıyor.
26
İçerdiği zengin bileşenler ile Ramazan ayının vazgeçilmezi
Kefirin özellikle Ramazan Ayı’nda sağlığımız için tüketebilecek en önemli içeceklerden biri olduğunu vurgulayan Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, “Ramazan’da sindirim şikâyetlerimizin azalması ve artan su ihtiyacımızın giderilmesi için sahurda veya iftarda 1 bardak kefir içilmesini öneriyorum.
36
Ramazan’da uyku düzeninin değişmesi, yemek saatlerindeki farklılıklar ile iftar ve sahurda tüketilen porsiyonların artması nedeniyle gaz, şişkinlik, kabızlık başta olmak üzere birçok sindirim şikâyetleri baş gösterebilir. İşte tam bu noktada mide ve bağırsak sağlığına destek vermeliyiz. Kefir, içeriğindeki faydalı dost bakteriler sayesinde mikro floraya olumlu etki eder, sindirim şikâyetlerini azaltırken bağışıklığı yükseltir.
46
Kaliteli protein kaynağı olması, düşük glisemik indekse sahip olup kalsiyum desteği sağlaması ve tok tutucu özelliği ile kefir, Ramazan ayında ilk tercih olmalı” dedi.
56
Kefirin düzenli olarak günde 200-250 ml’ye eşdeğer olan 1 su bardağı oranında tüketiminden maksimum fayda sağlanır. Sütteki tüm besin maddelerini içerdiğinden dolayı beslenme değeri yüksek bir süt ürünü olan kefirin faydaları şöyle sıralanabilir:
66
B12 vitamini ve diğer B grubu vitaminler sayesinde kan yapımına destek olur.Hafızayı güçlendirir.
Kalp hastalıklarına karşı da koruyucu özellik taşır.
Yüksek kalsiyum oranı sayesinde kemik ve diş sağlığını korur
Kilo vermeye yardımcı olur.
İyi bir biotin kaynağı olarak sağlıklı saçlar ve güzel bir cilde sahip olmayı sağlar.
Vücutta fazla tuz tutumunu önleyerek böbrek hastalıkları, safra bozuklukları, sarılık, çeşitli enfeksiyonlar ve egzama tedavisinde de etkilidir. (Posta)