İbn-i Sina, şeker hastaları için sabah kahvaltısından yarım saat önce ve yarım saat sonra kara hindiba otununun tüketilmesini önerdi. Otun suyunun şeker hastalarına şifa olduğunu belirten İbn-i Sina’nın reçetesi şu şekilde…
27
İbn-i Sina bin yıl önce yazdığı El-Kanun Fi’t Tıbb adlı eserinde şeker hastalarına kara hindiba otunu öneriyor. Kahvaltıdan yarım saat önce ve yarım saat sonra tüketilmesi tavsiye edilen otun hazırlanışı şu şekilde…
37
Kan şekerine şifa olan Kara hindiba çayının hazırlanışı… (Posta)
Yarım tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış kara hindiba kökü bir su bardağı dolusu suya akşamdan eklenir sabah kaynama derecesine kadar ısıtılır ve süzülür. Bu çay kahvaltıdan yarım saat önce ve yarım saat sonra bölünerek içilir. l Bitki salatası: Bitkinin köklerinden ve yapraklarından hazırlanır, çiçek sapları çiçekleriyle birlikte yıkanan kara hindiba sapları çiçeklerden ayrılarak günde 5-10 tane yenebilir.