Acı ve baharatlar, Türk mutfağının vaz geçilmezleri arasında yer alıyor. Peki acı tüketmenin vücudumuzdaki etkileri hakkında neler biliyoruz?
210
1. Kilo verebilirsiniz:
Acı yiyecekler yemek fazla yağ yakmanın kolay bir yoludur. Egzersiz yapmanın ve sağlıklı beslenmenin yerini hiçbir şey tutamaz, ancak biberde bulunan kapsinoitler vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Enerji tüketimini artırmaları ve vücut yağını azaltmaları ile bilinirler.
310
2. Ağrıya toleransınız artacaktır:
Uzmanlar, kapsaisinin beynimizdeki acı verici duygulardan sorumlu özel bir maddeyi hedef alabileceğini öne sürüyor. Yani acı yemek, o sırada yaşadığımız fiziksel bir acı ya da ağrıyı görmezden gelmek için beynimizi kandırır.
410
3. Bağışıklık sisteminiz gelişecektir:
Siz acı yemeklerin tadını çıkarırken vücudunuz antioksidanlarla zenginleşir. Antioksidanlar bizi vücudumuza saldıran mikroplardan koruduğu için özellikle grip mevsiminde faydalıdır.
510
4. Daha uzun yaşama şansınız var:
Bir çalışma, haftada 6-7 gün acı yiyenlerin ölüm oranının %14 daha düşük olduğunu gösterdi. Ancak baharatlı yiyecekler, sağlıksız bir yaşam tarzı olanlara yardımcı olmayacak.
610
5. Şeker tüketiminizi azalacaktır:
Şekerin sağlığımız için korkunç olduğu artık bir sır olmaktan çıktı. Ancak tüketilen şeker miktarını azaltmak hiç de kolay değil. Uzmanlar, zaman zaman menünüze baharatlı yemekler eklemenin şeker arzusuyla savaşmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.
710
6. Damak tadınız zarar görür:
Diliniz, acı yeme arzunuzun olumsuz sonuçlarını ilk hisseden taraf olacaktır. Çok acı yiyecekler, kısa süreli tat alma problemlerine yol açabilir. Ancak uzun süre her gün çok fazla baharatlı yiyecek yemediğiniz sürece tat reseptörleriniz iyileşecektir.
810
7. Alerjik reaksiyona neden olabilir:
Bazı insanlar baharatlı bir akşam yemeği yedikten sonra sabah şişmiş bir yüz ve kaşıntı ile uyanabilirler. Bu, biberlerin alerjiye neden olma olasılığının yüksekliği ile ilgilidir.
910
8. Midenizin sorunları daha da kötüleşebilir:
Hassas bir mideniz varsa, baharatlı yiyecekler yemek kötü bir fikir olabilir. Acı yemek, geçici gastrite neden olabilir veya zaten mide sorunlarınız varsa durumu daha da kötüye götürebilir.
1010
9. Mide yanmasını artırabilir:
Biberlerin içindeki asit kombinasyonu, çok tükettiğimizde midemizin duvarlarını yakmaya başlar. Bu durum uzun vadede kötüleşebilir ve kronikleşebilir. milliyet