Önceden kaynattığınız suyu sakın tekrar kaynatmayın…
17
Aynı suyu ikinci kez kaynatmamanın ana nedenlerinden birisi, suya kaynama noktasında olan şeylerdir. Bunlar
oldukça tehlikeli olabildiği gibi çoğu, bunun farkında bile değildir.
27
Suyu yeniden kaynattığınızda, suyun içinde yok olması gereken tehlikeli şeyler, bu sefer yok olmayabiliyor.
Hepimiz, bu zararlı şeyler hakkında iyi – kötü bir bilgiye sahibizdir değil mi? En yaygınları arasında yeniden
kaynatılmış suyun içerisinde florür, nitrat ve arsenik bulunur.
37
Sağlıklı minerallerin kaynatılan suyun içerisinde kaldığı bilinmektedir. Ancak suyu yeniden kaynattığınızda bu sağlıklı mineraller çeşitli reaksiyonlara girerek, tehlikeli maddeler açığa çıkartabiliyorlar. Örneğin sıklıkla tüketildiğinde kalsiyum tuzları safra kesesi ve böbrek taşlarına neden olmaktadır ve bunlar yeniden kaynatılan suyun içerisinde birikirler.
47
Yeniden kaynatılmış su tüketerek, kendinizi toksik nitratlara, arsenik zehirlenmesine ve aşırı florür
tüketimine maruz bırakmış olursunuz.
Suyun içinde bulunan nitratlar yüksek ısıya maruz kaldıklarında yani su kaynama noktasına ulaştığında, toksik bir hal alırlar. Nitratların bileşimi ile bunlar tamamen değişir yani bir başka bir deyişle kanserojen olan nitrosaminlere dönüşürler.
57
Su ısıtıcınızdaki suyu taze su ile değiştirmeniz için üçüncü neden ise fazla florür tüketiminin nörolojik sorunlara neden olabileceğidir. Örneğin çok fazla florür tüketen çocuklarda bilişsel gecikmeler yaşandığı gözlemlenmektedir.
Özetlemek gerekirse, kaynamış suyu değiştirmeyerek zamanınızdan birkaç dakikalık bir tasarruf etmek için kendinizi görünmeyen tehlikeli toksinlere maruz bırakmaktan kaçının. Su ısıtıcınızı taze su ile doldurmak sadece birkaç dakikanızı alacaktır ancak bedeninize de çeşitli zararlı toksinlerin girmesini engelleyecektir.