Bursa’ya geldiğinizde tadına bakmanız gereken yemekler
110
İskender çoğu mekan da tarihi bakır kaplar da üzerinde domates sos, uzun köfte yanında yoğurt veya közlenmiş patlıcan ile üzerine tereyağlı sos ile servis ediliyor.
210
İnegöl köftenin özelliği kuzu ve dana etinin baharatsız bir şekilde aynı anda kullanılarak yapılmasıdır.
310
Cantık bir nevi pide aslında ancak pidenin daha küçük ve yuvarlak olanı.
410
Pidelerin üzerinde gelen köfte domates sos ve tereyağı ile servis ediliyor.
510
Tahinli pideyi Bursa halkı genel de kahvaltılar da tüketiyor.
610
Kemalpaşa tatlısı ilk Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılmış ve duyularınıza oldukça hitap eden şerbetli bir peynir tatlısı.
710
Cevizli lokum Bursa’da halk arasında kına lokumu olarak da biliniyor.
810
Bursa tam bir kestane şekeri cenneti.
910
Karacabey’in oldukça meşhur olan sac tavası kesinlikle yenmeli.
1010
Mihaliç peyniri halk arasında kelle peyniri olarak da biliniyor. Peynirin ismi aslında Karacabey’in eski ismi Mihalıç’tan geliyor.