Yeşillikleri daha taze tutun:
Yeşillikleri veya otları uzun süre taze tutmanın en iyi yolu, onları yıkadıktan sonra bir kağıt havluya sararak buzdolabı poşetine koymaktır. Bu yöntem yeşilliklerinizin daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olacaktır.
212
Et suyunu bu yöntemle daha lezzetli yapın:
Lezzetli bir et suyu elde etmek için çok sayıda yiyecek artıkları kullanılabilir. Bitki sapları, artan havuç kabukları, kabak uçları ve hatta kemik gibi besinleri atmak yerine hepsini biriktirip dondurun. Daha sonra et suyunda kullanın.
312
Kesme tahtanızı temiz tutun:
Ahşap kesme tahtasını temizlemenin en iyi yolu aslında tuz ve limon kullanmaktır. Tuzu tahtanın üzerine serpin ve fırçalamak için sünger gibi yarım limon kullanın.
412
Limondan daha fazla su meyve suyu almak için:
Limonunun tüm suyunu aldığınızda emin olmak için buzdolabında saklayın. Daha sonra suyunu çıkarmadan hemen önce mikrodalgaya yaklaşık 10-20 saniye koyun.
512
Haşlanmış yumurtanın kabuğunu kolayca çıkarmak için:
Konu yumurta pişirmeye geldiğinde birçok faydalı püf noktası vardır. İlk olarak haşlanmış yumurtanın kabuğunu çıkarmanın en kolay yolu, haşlanmış yumurtayı suyla dolmuş bir kavanoza koyun. Kavanozu hızlıca sallayın, böylece kabuğun kolayca çıktığını göreceksiniz.
612
Mükemmel bir sahanda yumurta yapmak için:
Harika bir sahanda yumurta yapmak istiyorsanız, yumurtalar pişerken tavaya biraz su dökün ve üzerini kapatın. Yaklaşık 30 saniye ila bir dakika bu şekilde pişirin.
712
Kuru yemişleri fırınlayın:
Kuru yemişleri fırında sadece birkaç dakika pişirmek, lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.
812
Balığın ızgara teline yapışmaması için:
Izgara balık hazırlarken maalesef balık tele kolayca yapışır. Bunun yerine balığı dilimlenmiş limon yatağının üstünde pişirin. Bu yöntem sadece harika bir tada sahip olmasını sağlamayacak ,aynı zamanda temizliği biraz daha kolaylaştıracaktır.
912
Hamburger köftenin kurumasını önlemek için:
Hamburger köftenizin kurumasını önlemenin en mükemmel yolu, ortasına bir buz küpü koymaktır.
1012
Mikrodalgada bir şeyi ısıtıyorsanız ancak kurumasını istemiyorsanız yanına bir bardak su koyun. Bu yöntem yemeğinize nem sağlayacak ve yemeğinizin bütünlüğünü korumaya yardımcı olacaktır.
1112
Son olarak iyi mutfak ekipmanı işinizi kolaylaştıracaktır:
Mutfakta doğru ekipmanı kullanmak çok önemlidir. Bu sadece yemeğinizin yeterince pişirildiğinden emin olmak için değil, aynı zamanda güvenliğiniz için de geçerlidir. Örneğin, yaralanmaları önlemek için her zaman bıçaklarınızın ve soyucularınızın keskinliğinden emin olun.
1212
Evde balık pişiriyorsanız parçalanmasını önlemek için balık spatulası kullanın. Muhteşem dilimler elde etmek istiyorsanız o zaman mandolin kullanın.