- Japonya’da üretilen bu dondurma “Beyaz Gece” adını taşıyor. 6 bin 380 dolar olan dondurma Türk Lirası ile 127 bin 600 TL değerinde.
15
- Asıl adlı “Byakuya” (Japonca’da beyaz gece anlamına geliyor) olan dondurmayı bu kadar özel kılan ise içinde kullanılan malzeme.
25
- Yenilebilir altın yaprak ile servis edilen dondurma, İtalya’nın Alba kentinde üretilen beyaz trüfle yapılıyor. Bu trüfün tek başına kilo fiyatı ise 14 bin 500 doları buluyor.
35
- Üzerinde ise altın yaprağının yanı sıra, iki tür peynir ve “Sakekasu” bulunuyor. “Cellato” adlı Japon marka istedikleri tadı elde edebilmek için 1,5 yıl boyunca çok sayıda deneme yaptıklarını belirtti.
45
- El yapımı bir kaşıkla birlikte satılan dondurmanın, üzerine trüf mantarı dökülüp yumuşatılmak suretiyle yenmesi tavsiye ediliyor.(tv100)
55