Bir kişinin gerçek yaşını ortaya çıkaran yalnızca kırışıklıklar, gri saçlar, eller ve boyun değildir. İlk bakışta fark edilmeyen birçok başka yaşlanma belirtisi vardır.
213
Alın düzleşir:
Çoğumuz, deri altı yağ tabakasının yaşa bağlı olarak azalıp bu hacim kaybına neden olduğunu muhtemelen hayal edemezdik.
313
Dudaklar hacmini ve nemini kaybeder:
Maalesef dudaklarınızın şekli yıllar içinde değişir. Hacimlerini kaybederler, kururlar ve çevrelerinde kırışıklıklar oluşur
413
Eskiden nemli, dolgun ve şehvetli olan dudaklar, yaşlandıkça görsel olarak küçülür ve incelir.
513
Göbek deliğinin şekli ve boyutu da değişir:
Vücudun bu kısmı fazla kilo, omfalosel gibi hastalıklar, piercingler ve hamilelikler nedeniyle yaşla birlikte orijinal görünümünden uzaklaşır.
613
Gözlerin altında koyu halkalar belirir:
30 yaşından sonra düşük kolajen üretimine bağlı olarak cilt altı yağ tabakası incelir.
713
Göz çevresindeki cilt yoğunluğunu: kaybeder, daha şeffaf hale gelir ve kan damarları görünmeye başlar. Bu da göz altında koyu halkalar oluşmasına neden olur.
813
Kulak memeleri sarkar:
Kulak memeleri de tıpkı eller ve boyun gibi bir yaş göstergesidir. Şaşırtıcı olsa da kadınlar onları vücudun diğer bölümlerinden çok daha az önemsiyor. Ne yazık ki kulak memeleri de ince yağ tabakasını ve elastikiyetini kaybeder. Sonuç olarak gerilirler ve büyük ve ağır küpelere karşı daha fazla dayanamazlar.
913
Kaşlar düşer:
Gençken gergin cildimiz kaşlarımızı yerinde tutar ve aşağı “kaymalarına” izin vermez. Ancak yaşla birlikte cildimizin elastikiyetini ve sıkılığını koruyan kolajen artık aktif olarak üretilmez ve yüz kasları yerçekimi nedeniyle zayıflar ve sarkar. Sonuç olarak kaşlarımız yavaş yavaş aşağı doğru hareket eder.
1013
“Gençlik üçgeni” tersine döner:
Gençken yüzümüzün şekli, tepesi aşağıya dönük ve tabanı alnımız boyunca uzanan bir üçgeni andırır. Bu görüntü ”gençlik üçgeni” olarak adlandırılır.
1113
Ancak durum yaşla birlikte değişir ve durum tam tersine döner. Yıllar geçtikçe deri altı yağ tabakası yüzün altında “kayar”, yanaklar eski elastikiyetini kaybeder ve nazolabial kıvrımlar oluşur. Ayrıca yetersiz veya uygunsuz bakım, uykusuzluk, yorgunluk, sağlıksız beslenme ve kötü alışkanlıklar da bu sürece katkıda bulunur.
1213
Cilt solar ve parlaklığını kaybeder:
Cildin sağlıklı ve ışıltılı görünümünü kaybettiğini ve yaşla birlikte daha matlaştığını fark etmemek imkansızdır. Bunun ana nedeni, kolajen ve elastin sentezinin azalmasıdır.
1313
Gözler ve ağız köşeleri aşağı doğru düşer:
Gözlerimizin etrafındaki deri de yıllar içinde elastikiyetini ve tonunu kaybeder. Bu bölgedeki zayıf tendonlar ve kaslar artık gözlerin köşelerini eskisi gibi tutamaz. Bu da hem gözlerimizin hem de dudaklarımızın köşelerinin yerçekimine yenilmesine sebep olur. MİLLİYET