Adana’da kebap ustaları, bağışıklık sistemini güçlendiren uykuluk, taze zencefil ve bazı özel baharatlar ekleyerek yeni bir kebap çeşidi hazırladı. Corona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “Korona Kebap” için ustalar, ilerleyen süreçte patent de almayı düşünüyor.
28
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, Adana Aşçılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, uzun yıllardır Türkiye’yi yurt dışında temsil eden aşçı Ali Şemi, aşçı Saadet Güngör ve kasap Cemal Davşan, pandemi dönemine özel bir kebap formülü geliştirmeyi düşündü.
38
Aynı şekilde kıyma kebap gibi şişe saplanan et, kömür ateşinde de pişerek hazır hale getirildi.
48
TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, kebap hakkında bilgiler vererek, “Kıyma kebap, mevcut haliyle bir şifa kaynağıdır.
58
İçerisinde bulundurmuş olduğu vitaminler, yanındaki salatalarıyla tamamlandığı zaman B-12, Omega-3, D vitaminleri bakımından gayet zengindir.
68
Bunu biraz daha geliştirerek şu anda gündemde olan Covid-19’la mücadelede bağışıklık sistemini geliştirecek bir versiyonunu ürettik.
78
Bunun içerisine uykuluk, sarımsak, maydanoz, kök biber, zencefil ve baharat koyarak bir ürün elde ettik” diye konuştu. Bu sadece pandemi döneminde değil, önümüzdeki dönemlerde de menümüzde kalacak. Talep çok yüksek.
88
Formülü çok basittir ve bağışıklık sistemini güçlendirici bir üründür” ifadelerini kullandı.