- Yediğimiz içtiğimiz her şeye tarçın katmaya başlamak için 7 neden…
121
- 1-Sivilcileri yok eder: Tarçın, yaraları tedavi eden antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu baharat, ayrıca bakteri ve mantarları da öldürebilir.
221
- Aynı zamanda vücudunuzu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan harika bir güçlü antioksidan kaynağıdır.
321
- Serbest radikaller deride yangıya sebep olarak gözeneklerimizi tıkarlar ve bu da sivilceye neden olur. İşte tarçın tüketimi bu noktada size yardım edebilir.
421
- 2-Yaşlanma belirtilerini geciktirir: Serbest radikaller cildin erken yaşlanmasına yol açarlar.
521
- Bunların saldırısına uğrayan bir cillte ince çizgiler, pigmentasyon bozukluğu ve genel olarak donuk bir görüntü meydana gelir.
621
- Tarçının içerisindeki antioksidanlar, hücrelerinizi bu hasardan koruyarak süreci yavaşlatır.
721
- Tarçın, kolajen üretimini bile teşvik edebilir çünkü kolajen seviyelerini artırdığı kanıtlanmış eser elementler içerir.
821
- 3-Cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar: Tarçın dolaşımı artırır, cilde kan ve oksijen taşır.
921
- Vücuttaki kılcal damarları küçülterek daraltan kimyasallar içeren tarçın, cildinizin daha pürüzsüz ve eşit görünmesine de yardımcı olur.
1021
- 4-İltihabı önler ve kurutur: Enflamasyon, vücudunuzun virüslerle savaşmasına ve doku hasarını onarmasına yardımcı olur.
1121
- Ancak vücudunuz bu savaşı kendi dokularına yönlendirirse tehlikeli hale gelebilir.
1221
- Araştırmalar, tarçının iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu ve hatta ödemi bile giderebileceğini göstermiştir.
1321
- 5-Kalp hastalığı riskini azaltır: Araştırmalara göre diyetinize tarçın eklemek kalp sağlığınıza olumlu katkıda bulunuyor.
1421
- Yapılan bir çalışma, 12 hafta boyunca tarçın ve yüksek yağlı bir diyetle beslenen sıçanların, tarçınsız yağlı yiyecekler tüketen farelere göre daha az kilo aldığını ortaya koydu.
1521
- Yağdan zengin bir beslenme şekliniz varsa yemeğinize biraz tarçın eklemek bu riski düşürmeye yardımcı olabilir.
1621
- 6-Kilo vermeye yardımcıdır: Tarçın, lif bakımından zengindir; tokluk hissi yaratarak yeme isteğinizin önüne geçmenizde yardımcı olur.
1721
- Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Çünkü vücudunuz bu baharatı sindirmek için diğer yiyeceklere harcadığından daha fazla enerji kullanır.
1821
- 7-Hafızayı güçlendirir: Tarçın, beyin yaşlanmasını geciktirmeye ve beyin hücrelerindeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
1921
- Ayrıca beynin hafıza ile ilişkili bir parçası olan hipokampal plastisiteyi de uyarır.
2021
- Tarçının Alzheimer ve Parkinson hastalığının bazı belirtilerini hafiflettiğini gösteren çalışmalar bile var. milliyet
2121