Böyle karıştırıp yiyin! Herkesin mutfağında var ama bilmiyor…
Kusursuz bir cilt ve zinde bir vücut için sağlığımıza sunacağı muhteşem katkıları var…
121
Yediğimiz içtiğimiz her şeye tarçın katmaya başlamak için 7 neden…
221
1-Sivilcileri yok eder:
Tarçın, yaraları tedavi eden antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu baharat, ayrıca bakteri ve mantarları da öldürebilir.
321
Aynı zamanda vücudunuzu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan harika bir güçlü antioksidan kaynağıdır.
421
Serbest radikaller deride yangıya sebep olarak gözeneklerimizi tıkarlar ve bu da sivilceye neden olur. İşte tarçın tüketimi bu noktada size yardım edebilir.
521
2-Yaşlanma belirtilerini geciktirir:
Serbest radikaller cildin erken yaşlanmasına yol açarlar.
621
Bunların saldırısına uğrayan bir cillte ince çizgiler, pigmentasyon bozukluğu ve genel olarak donuk bir görüntü meydana gelir.
721
Tarçının içerisindeki antioksidanlar, hücrelerinizi bu hasardan koruyarak süreci yavaşlatır.
821
Tarçın, kolajen üretimini bile teşvik edebilir çünkü kolajen seviyelerini artırdığı kanıtlanmış eser elementler içerir.
921
3-Cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar:
Tarçın dolaşımı artırır, cilde kan ve oksijen taşır.
1021
Vücuttaki kılcal damarları küçülterek daraltan kimyasallar içeren tarçın, cildinizin daha pürüzsüz ve eşit görünmesine de yardımcı olur.
1121
4-İltihabı önler ve kurutur:
Enflamasyon, vücudunuzun virüslerle savaşmasına ve doku hasarını onarmasına yardımcı olur.
1221
Ancak vücudunuz bu savaşı kendi dokularına yönlendirirse tehlikeli hale gelebilir.
1321
Araştırmalar, tarçının iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu ve hatta ödemi bile giderebileceğini göstermiştir.
1421
5-Kalp hastalığı riskini azaltır:
Araştırmalara göre diyetinize tarçın eklemek kalp sağlığınıza olumlu katkıda bulunuyor.
1521
Yapılan bir çalışma, 12 hafta boyunca tarçın ve yüksek yağlı bir diyetle beslenen sıçanların, tarçınsız yağlı yiyecekler tüketen farelere göre daha az kilo aldığını ortaya koydu.
1621
Yağdan zengin bir beslenme şekliniz varsa yemeğinize biraz tarçın eklemek bu riski düşürmeye yardımcı olabilir.
1721
6-Kilo vermeye yardımcıdır:
Tarçın, lif bakımından zengindir; tokluk hissi yaratarak yeme isteğinizin önüne geçmenizde yardımcı olur.
1821
Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Çünkü vücudunuz bu baharatı sindirmek için diğer yiyeceklere harcadığından daha fazla enerji kullanır.
1921
7-Hafızayı güçlendirir:
Tarçın, beyin yaşlanmasını geciktirmeye ve beyin hücrelerindeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
2021
Ayrıca beynin hafıza ile ilişkili bir parçası olan hipokampal plastisiteyi de uyarır.
2121
Tarçının Alzheimer ve Parkinson hastalığının bazı belirtilerini hafiflettiğini gösteren çalışmalar bile var. milliyet