- Levrek: Levrek, Omega-3’ler olarak adlandırılan ve son derece sağlıklı yağlar içeren bir protein kaynağıdır. İnflamasyonu azaltmaya yardımcı olan levrek, depresyona ve anksiyeteye karşı da etkili.
112
- Karnabahar: Besin değeri çok yüksek olan karnabaharda bol miktarda C, K ve B vitamini, folat bulunuyor. Mükemmel bir lif kaynağı olan karnabahar, aynı zamanda patates yerine kullanılabilecek sağlıklı bir alternatif.
212
- Sarımsak: Böbrek problemleri olan kişilerin, eklenmiş tuz dahil olmak üzere diyetlerindeki sodyum miktarını sınırlamaları tavsiye edilir. Sarımsak , tuza lezzetli bir alternatif olurken, aynı zamanda pek çok da faydası bulunuyor.
312
- Lahana: Lahana, mineraller ve güçlü bitki bileşikleri ile yüklüdür. K, C ve B vitamini barındırır. Aynı zamanda sindirim sistemi için de çok faydalıdır.
412
- Makademya fındığı: Fındık, yüksek fosfor içerdiği için böbrek hastalığı olanlara çok fazla önerilmez. Ancak makademya fındığı, diğer kuruyemişlerden daha az sahip olduğu fosfor oranıyla börek sorunu yaşayanlar için harika bir alternatif oluyor.
512
- Biber: Güçlü bir antioksidan kaynağı olan biberler, bolca C vitamini de barındırır.
612
- Yaban mersini: Yaban mersini, en iyi antioksidan kaynaklarından biridir. Bu tatlı meyve, kalp hastalıklarına, kansere ve diyabete karşı vücudu koruma özelliğine sahip.
712
- Ananas: Portakal, muz ve kivi gibi tropikal meyvelerdeki potasyum oranı çok yüksektir. Ananasın potasyum değeri ise diğer tropikal meyvelerden daha düşüktür. Bu sebeple böbrek problemleri olanlar rahatlıkla tüketebilir.
812
- Karabuğday: Karaciğer ve bağırsak dostu olan karabuğday, besin değeri yüksek, kalorisi ise oldukça düşük mükemmel bir yiyecektir. Kilo vermeye de yardımcı olur.
912
- Yumurta beyazı: Yumurtanın sarısı da çok besleyicidir ancak beyazı yüksek kalitede böbrek dostu bir protein kaynağıdır.
1012
- Kızılcık: Tam bir C vitamini deposu olarak kabul edilen kızılcık, zengin mineral ve vitaminleri sayesinde pek çok hastalığa iyi geliyor. Böbrek sorunları da dahil.
1112
- Soğan: Soğan da tıpkı sarımsak gibi tuz yerine kullanılabilecek lezzetli bir alternatif. Barındırdığı yüksek oranda C vitamini, manganez ve B vitamin sayesinde yararlı bağırsak bakterilerini besleyerek sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
1212