1. Saç dökülmesi eskisinden daha belirgindir.
Saçlarımızın günlük olarak dökülmesi normal olsa da, aşırı miktarda saç dökülmesi ve kel noktaların görünümü oldukça endişe verici olabilir.
213
Saç dökülmesi genellikle stres ile ilişkilendirilir; ancak tıp uzmanları, stresin ötesinde saçlarımızın incelmesi ve dökülmesinden bağırsaklarımızın da sorumlu olabileceğini keşfettiler.
313
Bunun nedeni, bağırsaklarımızın saç dökülmesini ve cilt hastalığını önleyen B7 vitamini veya biotin üretmekten sorumlu olmasıdır.
413
2. Kilonuz dalgalanıyorsa…
Kilo ile mücadele eden ve sonuçları olmayan birden fazla diyet ve fitness rejimi deneyen insanlardan biriyseniz, vücudunuzu yeniden incelemeniz gerekebilir.
513
İnsanların gerçekten bahsetmediği kilo alımının ve kilo vermenin nedenlerinden biri bağırsak sağlığınıza atfedilir.
613
Düzgün çalışmayan bir bağırsak, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri ememeyen bir bağırsaktır, bu da beslenme eksikliklerine ve kan şekeri ve yağın düzenlenememesine neden olabilir. Kötü bağırsak sağlığı sadece kilo almanıza neden olmaz, aynı zamanda tersini de yapabilir.
713
3. Birdenbire belirli yiyeceklere duyarlı hale gelirsiniz.
Sindirim sistemi, yiyecekleri parçalamaktan ve yediğimiz şeylerden toksinleri atmaktan sorumludur. Bağırsaklarımız hastalandığında, vücut gıda toksinlerini uygun şekilde ortadan kaldıramaz, bu da belirli yiyeceklere tepki vermemize ve gıda intoleransları kazanmamıza neden olur. Yiyecek tahammülsüzlüğünün belirtileri mide bulantısı, mide ağrıları, mide gazı, kramplar ve diğerlerinin yanı sıra ishal şeklinde ortaya çıkar.
813
4. Sürekli yeme isteği…
Herhangi bir olumsuz gıda reaksiyonu yaşamıyorsanız, tam tersini yaşıyor olabilirsiniz. Yiyecek tahammülsüzlüğüne benzer şekilde, bağırsaklarımız yediğimiz yiyecekleri işleyemez ve dengesizliğe neden olabilir. Bu dengesizlik, sağlıksız gıda grubu şeker ve yağlarda artan istek uyandırabilir ve bu da bağırsak sağlığınız için daha da zararlı olabilir.
913
5. İyi uyuyamazsınız…
İyi uyuyabilmemiz için serotonin adlı bir hormona ihtiyacımız var. “Mutluluk hormonu” olarak da bilinen serotonin, vücudumuzun ruh halimizi ve uyku düzenimizi düzenlemesine yardımcı olan bir kimyasaldır.
1013
Düzgün işleyen bir bağırsak olmadan, uykuya dalmakta zorluk çekebiliriz, bu da uykusuzluğa ve sonunda bağışıklık sisteminin yıpranmasına neden olarak hastalanmamızı kolaylaştırır.
1113
6. Cilt sorunları…
Vücudumuzdaki hastalıklarla mücadele söz konusu olduğunda bağırsaklarımız ilk savunma hattıdır. Mide ve asit enzimleri sadece yiyeceklerimizi parçalamakla kalmaz, aynı zamanda enfeksiyonların hastalığa dönüşmesini önlemek için onu temizler ve sterilize ederler.
1213
Bağırsağınız olması gerektiği gibi çalışmadığında, yediğiniz yemeği doğru şekilde işleyemez ve bu da egzama gibi cilt hastalıkları ve diğer cilt tahrişlerine neden olabilir.
1313
7. Sık tuvalete çıkmak…
Sağlıksız bir bağırsağın yiyecekleri doğru şekilde işleyememesi nedeniyle, kendimizi mide rahatsızlığı ile tuvalete daha sık giderken bulabiliriz. İshalin yanı sıra, şişkinlik ve gazlanma hissi veya mide ekşimesi ve kabızlık gibi diğer semptomlar, bağırsağınızın durumu hakkında bilgi verebilir. milliyet